Onze aanpak was duidelijk: grondigheid en vakmanschap. Onze ervaren technici begonnen met een systematische inspectie en reiniging van het instrument. Vervolgens werden de ventielen gedemonteerd, gereinigd en opnieuw geolied, terwijl de trompet zorgvuldig werd gepolijst en behandeld tegen verdere corrosie.

Na enkele uren intensieve arbeid was de transformatie compleet. De oude trompet was nieuw leven ingeblazen, klaar om opnieuw te worden bespeeld en gewaardeerd.

Reparateur Roger over de reparatie van de trompet:

‘Na al die jaren blijft het een geweldig gevoel om zo’n oud beestje weer nieuw leven in te blazen. Het onderdeel dat direct verschil maakt is het ultrasoon reinigen en polijsten. Maar ook het minder zichtbare werk zoals het afstellen, zorgt ervoor dat een instrument weer prettig aanvoelt en hopelijk weer vele jaren met plezier bespeelt wordt!’

Dit is slechts een voorbeeld van de vele succesvolle restauraties die we bij Wiggers Muziekinstrumenten hebben uitgevoerd. Voor meer informatie over onze reparatie- en onderhoudsdiensten nodigen we je uit om onze pagina over reparatie en onderhoud te bezoeken. Wil je liever je oude instrumenten inruilen en een nieuwe uitzoeken, maak dan een afspraak voor onze showroom.