Wiggers Muziekinstrumenten logo

Deukje 1/4 ventiel trombone

Uitdeuken en polijsten

Probleem: reparatie van een deukje in het kwartventiel van een trombone

Een deukje in het kwartventiel van een trombone kan de luchtstroom belemmeren en de algehele prestaties van het instrument negatief beïnvloeden. Het is belangrijk om dergelijke deuken snel en professioneel te repareren om de speelbaarheid en klankkwaliteit te behouden.

Ongelukje

Het kwartventiel van een trombone kan per ongeluk worden gestoten of gevallen, waardoor er een deuk ontstaat.

Normale slijtage

Na verloop van tijd kan normaal gebruik leiden tot kleine deuken in het kwartventiel, vooral bij intensief bespeelde instrumenten.

Zonder regelmatig onderhoud zorgen deze oorzaken ervoor dat je blaasinstrument langzaam achteruitgaat.
Je instrument even laten nakijken is de oplossing.

Onze aanpak voor het repareren van een deukje in het kwartventiel

Bij Wiggers Muziekinstrumenten nemen we de reparatie van een deukje in het kwartventiel van een trombone serieus:

– Grondige inspectie: We beginnen met een zorgvuldige inspectie van het deukje om de omvang van de schade vast te stellen.
– Uitdeuken van de bocht: Met behulp van gespecialiseerde gereedschappen en technieken verwijderen we voorzichtig de deuk uit de bocht van het kwartventiel.
– Polijsten: Nadat de deuk is verwijderd, polijsten we het kwartventiel om eventuele ruwheid of oneffenheden glad te maken.
– Controle: We controleren zorgvuldig de luchtstroom door het kwartventiel om te verzekeren dat het volledig hersteld is en geen verdere belemmeringen vertoont.

Snel navigeren

Vakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van dinsdag 6 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Zijn er vragen of wil je alvast een reparatie aanmelden. Neem dan contact met ons op!