Wiggers Muziekinstrumenten logo

Frezen toongaten

Gebroken toongat vervangen

Probleem: reparatie en venieuwing van toongaten

De toongaten van blaasinstrumenten spelen een essentiële rol bij het produceren van de juiste tonen en geluiden. Beschadigde of versleten toongaten kunnen de klankkwaliteit en speelbaarheid van een instrument aanzienlijk beïnvloeden. Veelvoorkomende problemen zijn onder andere scheuren, breuken, vervormingen en slijtage van de toongaten. Deze problemen kunnen verschillende oorzaken hebben, variërend van onjuist onderhoud tot ongelukken of gebreken in fabricage.

Onjuist Onderhoud

Gebruik van verkeerde gereedschappen of ruwe handelingen tijdens onderhoudsprocedures.

Ongelukken

Per ongeluk laten vallen van het instrument of het gebruik van te veel kracht tijdens montage.

Normale slijtage of gebrekkige fabricage

Toongaten kunnen na verloop van tijd slijten door frequent gebruik. Structurele problemen als gevolg van fabricagefouten of materiaaldefecten.

Een nieuw toongat laten frezen is een optie wat Wiggers Muziekinstrumenten voor je kan regelen.

Onze aanpak voor het frezen van toongaten

Bij Wiggers Muziekinstrumenten nemen we de reparatie en vernieuwing van toongaten serieus. Onze deskundige technici beginnen met een grondige inspectie om de omvang van de schade vast te stellen. Vervolgens passen we gespecialiseerde freestechnieken toe om beschadigde toongaten nauwkeurig te verwijderen en te vernieuwen. Naast de klarinet kunnen toongaten ook worden vervangen bij andere houtblaasinstrumenten zoals de hobo, fagot en blokfluit.

Met behulp van geavanceerde precisieapparatuur frezen we de oude toongaten weg, waarbij we ervoor zorgen dat de nieuwe toongaten perfect aansluiten bij de specificaties van het instrument. We controleren elk toongat zorgvuldig op maatvoering en consistentie, om een optimale prestatie en geluidskwaliteit te garanderen.

Snel navigeren

Vakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van dinsdag 6 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Zijn er vragen of wil je alvast een reparatie aanmelden. Neem dan contact met ons op!