Wiggers Muziekinstrumenten logo

Hoorn ultrasoon reinigen

Weer als nieuw

Probleem: reiniging van een trompet

Wanneer de rotors van een waldhoorn moeilijk of niet goed lopen, is kalk en rommel vaak de oorzaak. Dit kan leiden tot verminderde speelbaarheid, onregelmatigheden in geluidskwaliteit en algemene prestatieproblemen van het instrument. Hieronder beschrijven we de uitdagingen van het reinigen van een hoorn met rotors en onze aanpak om deze te verhelpen door middel van ultrasoon reinigen.

Kalkaanslag

Door de aanwezigheid van kalk in water dat wordt gebruikt om de hoorn te spoelen, kunnen zich na verloop van tijd kalkafzettingen vormen in de rotors, waardoor ze moeilijk draaien en de soepele werking van het instrument verstoren.

Ophoping van vuil

Vuil, vet en ander vuil kunnen zich ophopen in de rotors van de hoorn, waardoor ze vastlopen en niet goed meer functioneren. Dit kan optreden als gevolg van normaal gebruik en onvoldoende reiniging van het instrument.

Zonder regelmatig onderhoud zorgen deze oorzaken ervoor dat je blaasinstrument langzaam achteruitgaat.
Je instrument even laten reinigen is de oplossing.

Onze aanpak voor ultrasoon reinigen hoorn

– Grondige inspectie: We beginnen met een zorgvuldige inspectie van de hoorn en de rotors om de aard en omvang van de vervuiling vast te stellen, inclusief het identificeren van kalkaanslag, vuilophopingen en andere verontreinigingen.
– Ultrasoon reinigen: We gebruiken een ultrasoon reinigingsproces waarbij de hoorn in een speciale reinigingsvloeistof wordt geplaatst en vervolgens wordt ondergedompeld in een ultrasoon reinigingsbad. De ultrasone trillingen genereren microscopische luchtbellen die zich vastzetten op het oppervlak van de hoorn en de rotors, waardoor vuil, vet en kalkaanslag effectief worden losgemaakt en verwijderd.
– Grondige spoeling: Na het ultrasoon reinigen spoelen we de hoorn grondig af om eventuele achtergebleven reinigingsmiddelen te verwijderen en ervoor te zorgen dat het instrument volledig schoon is.
– Smering en afstelling: Na het reinigingsproces smeren we de rotors van de hoorn opnieuw met speciale ventielsmeermiddelen om ervoor te zorgen dat ze soepel en correct kunnen bewegen. We voeren ook eventuele noodzakelijke aanpassingen en afstellingen uit om de optimale werking van de rotors te garanderen.

Resultaat: Verbeterde speelbaarheid en geluidskwaliteit

Na het ultrasoon reinigen van de hoorn met rotors is de speelbaarheid en geluidskwaliteit van het instrument aanzienlijk verbeterd. De rotors bewegen soepel en responsief, waardoor de hoorn gemakkelijker te bespelen is en een consistente geluidskwaliteit produceert.

Snel navigeren

Vakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van dinsdag 6 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Zijn er vragen of wil je alvast een reparatie aanmelden. Neem dan contact met ons op!