Wiggers Muziekinstrumenten logo

Onderdelen

Maatwerk, instrument als nieuw

Mijn instrument weer zo goed als nieuw!

Bij Wiggers Muziekinstrumenten begrijpen we het belang van nauwkeurig vervaardigde onderdelen voor blaasinstrumenten. Deze onderdelen spelen een essentiële rol bij het behouden van de speelbaarheid, klankkwaliteit en duurzaamheid van het instrument. Hieronder vind je informatie over het proces van het draaien van onderdelen en hoe we te werk gaan in ons atelier.

Stempomp polijsten

Een soepel werkende stempomp is cruciaal voor het soepel kunnen spelen van een blaasinstrument, zoals een trompet of een hoorn.

Ventiel bijwerken en richten

Het ventiel is verantwoordelijk voor het reguleren van de luchtstroom en kan na verloop van tijd slijten, wat de speelbaarheid kan beïnvloeden.

Solderen duimhaak

Een duimhaak weer vastzetten of repareren.

Er is geen onderdeel te bedenken dat Wiggersmuziekinstrumenten nog nooit vervangen of gereapareerd heeft.

Op onze reparatie en onderhoud pagina vind je per instrument veel voorkomende reparaties.

Vele onderdelen vervaardigen we zelf

In ons atelier gebruiken we verschillende machines, zoals een draaibank, freesbank, schuur en polijstmachines. Daarnaast gebruiken we vele speciale gereedschappen voor muziekinstrumenten.

Ook beschikken we over hoogwaardige materialen om onderdelen voor blaasinstrumenten met uiterste precisie te vervaardigen. Onze ervaren vakmensen hebben de expertise om verschillende onderdelen te draaien, te polijsten en af te werken volgens de specificaties van elk instrument. Of het nu gaat om het draaien van een stempomp, het monteren van een trompetventiel of het richten van een trombone glijstuk, we streven altijd naar perfectie om de optimale prestaties van het instrument te garanderen.

Snel navigeren

Vakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van dinsdag 6 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Zijn er vragen of wil je alvast een reparatie aanmelden. Neem dan contact met ons op!