Wiggers Muziekinstrumenten logo

Polijsten

Zo glanzend als nieuw

Probleem: doffe en matte oppervlakken van blaasinstrumenten

Het uiterlijk van blaasinstrumenten kan na verloop van tijd dof en mat worden door blootstelling aan stof, vuil en gebruik. Dergelijke oppervlakken kunnen afbreuk doen aan de esthetiek van het instrument en het plezier van het bespelen ervan verminderen. Veelvoorkomende problemen zijn onder meer krassen, vlekken en verkleuringen die zich opbouwen op het oppervlak van het instrument.

Natuurlijke slijtage

Het dagelijks gebruik van blaasinstrumenten kan leiden tot natuurlijke slijtage van het oppervlak, waardoor het zijn glans verliest.

Onjuist onderhoud

Gebrek aan regelmatig onderhoud en reiniging kan bijdragen aan de opbouw van vuil op het instrumentoppervlak.

Blootstelling aan elementen

Blootstelling aan vocht, zonlicht en andere elementen kan het oppervlak van blaasinstrumenten aantasten en dof maken.Zonder regelmatig onderhoud zorgen deze oorzaken ervoor dat je blaasinstrument langzaam achteruitgaat. Polijsten kan 1 van de oplossingen zijn om uw instrument weer mooi en glanzend te maken.

Onze aanpak voor blaasinstrument polijsten

Bij Wiggers Muziekinstrumenten zijn we gespecialiseerd in het polijsten van blaasinstrumenten om ze weer te laten stralen als nieuw. Polijsten kan bij verzilverde blaasinstrumenten. Gelakte instrumenten kunnen ook worden gepolijst, echter moet er daarna wel een nieuwe laklaag worden aangebracht. We beginnen met een grondige reiniging van het oppervlak om alle vuil en vuil te verwijderen. Vervolgens gebruiken we gespecialiseerde polijstmiddelen en technieken om krassen te verwijderen en het oppervlak te herstellen naar zijn oorspronkelijke glans.

We hebben enkele speciale machines in ons atelier die polijsten met nauwkeurige precisie kunnen uitvoeren. Daarnaast polijsten elk onderdeel van het blaasinstrument zorgvuldig met de hand. Ons doel is om een uniforme, glanzende afwerking te creëren die het instrument er als nieuw uit laat zien.

Snel navigeren

Vakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van dinsdag 6 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Zijn er vragen of wil je alvast een reparatie aanmelden. Neem dan contact met ons op!