Wiggers Muziekinstrumenten logo

Saxofoon afstellen

Kleppen, polsters en uitlijning

Probleem: Het afstellen van een saxofoon voor optimale prestaties

Een goed afgestelde saxofoon is essentieel voor een optimale klankkwaliteit en speelbaarheid. Verschillende factoren, zoals kleppen die niet goed sluiten, een verkeerd uitgelijnde hals, of een versleten polster, kunnen de algehele prestaties van het instrument beïnvloeden. Hieronder lees je meer over veelvoorkomende problemen en onze aanpak voor het afstellen van een saxofoon.

Slecht uitgelijnde kleppen

Kleppen die niet goed uitgelijnd zijn, kunnen lekken veroorzaken en de klank negatief beïnvloeden.

Versleten of beschadigde polsters

Polsters die versleten of beschadigd zijn, kunnen leiden tot luchtverlies en een slechte afdichting van de kleppen.

Onjuiste halsuitlijning

Een verkeerd uitgelijnde hals kan problemen veroorzaken bij het bereiken van de juiste toonhoogte en kan de algehele speelbaarheid van de saxofoon beïnvloeden.

Zonder regelmatig onderhoud zorgen deze oorzaken ervoor dat je blaasinstrument langzaam achteruitgaat.
Je instrument even laten nalopen is de oplossing.

Onze aanpak voor het afstellen van een saxofoon

Bij Wiggers Muziekinstrumenten nemen we het afstellen van een saxofoon serieus en gebruiken we gespecialiseerde technieken om het instrument te optimaliseren:

– Grondige inspectie: We beginnen met een zorgvuldige inspectie van het instrument om eventuele problemen te identificeren.

– Kleppen afstellen: We controleren en stellen de kleppen af ​​om ervoor te zorgen dat ze goed sluiten en geen lekken veroorzaken.
– Vervangen van versleten polsters: Indien nodig vervangen we versleten of beschadigde polsters om een goede afdichting van de kleppen te garanderen.
Hierbij gebruiken we alleen polsters van de hoogste kwaliteit.
-Kurkjes en viltjes moeten de goede dikte hebben en ook van hoogwaardige kwaliteit.

– Uitlijnen van de hals: We controleren en corrigeren de uitlijning van de hals om ervoor te zorgen dat de saxofoon correct speelt en gemakkelijk te bespelen is.

Snel navigeren

Vakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van dinsdag 6 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Zijn er vragen of wil je alvast een reparatie aanmelden. Neem dan contact met ons op!