Wiggers Muziekinstrumenten logo

Trompet met deuken

Uitdeuken en polijsten

Probleem: beschadigde trompet met deuken repareren

De buitenkant van een trompet kan gemakkelijk beschadigd raken, vooral door stoten, vallen of andere ongelukjes. Deuken in een trompet kunnen niet alleen het uiterlijk van het instrument aantasten, maar ook de speelbaarheid en geluidskwaliteit beïnvloeden. Veelvoorkomende problemen zijn onder meer deuken in de beker, buis of kelk, wat de algehele prestaties van het instrument kan beïnvloeden. Hieronder lees je de mogelijke oorzaken en onze aanpak bij het repareren van een trompet met deuken.

Ongelukken

Door het per ongeluk laten vallen van de trompet of het stoten tegen harde oppervlakken kunnen deuken ontstaan.

Intensief gebruik

Trompetten die intensief worden bespeeld, lopen meer risico op deuken door het gebruik in diverse omstandigheden.

Slechte opslag

Het onjuist opbergen of vervoeren van de trompet kan leiden tot beschadigingen door stoten of vallen.

Zonder regelmatig onderhoud zorgen deze oorzaken ervoor dat je blaasinstrument langzaam achteruitgaat.
Je instrument even laten uitdeuken is de oplossing.

Onze aanpak voor het uitdeuken van blaasinstrumenten

Onze aanpak voor het repareren van deuken bij trompetten


– Inspectie: We beginnen met een grondige inspectie van de trompet om de omvang en locatie van de deuken vast te stellen.
– Deuken verwijderen: Met behulp van speciale gereedschappen en technieken verwijderen we voorzichtig de deuken uit de trompet.
– Oppervlaktebehandeling: Indien nodig voeren we ook een oppervlaktebehandeling uit om eventuele krassen of beschadigingen te herstellen.
– Testen: Na het repareren van de deuken testen we de trompet om ervoor te zorgen dat de speelbaarheid en geluidskwaliteit niet zijn aangetast.

Zit er bijvoorbeeld een flinke deuk in de bekerrand? Dan beginnen we met het uitwrijven van de rand met de hand. Vervolgens rollen we de trompet op een mal. Onze aanpak omvat het gebruik van speciale gereedschappen en methoden om de beschadigingen nauwkeurig en gelijkmatig te herstellen, met minimale verstoring van de originele vorm en structuur van het instrument. Na het uitdeuken voeren we indien nodig aanvullende afwerkingen uit om het instrument weer in optimale staat te brengen.

Snel navigeren

Vakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van dinsdag 6 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Zijn er vragen of wil je alvast een reparatie aanmelden. Neem dan contact met ons op!