Wiggers Muziekinstrumenten logo

Uitdeuken

Butsen, vouwen, deuken herstellen

Probleem: herstel van beschadigingen aan blaasinstrumenten

Beschadigingen zoals butsen, vouwen, deuken of andere vormen van fysieke schade kunnen het uiterlijk en de prestaties van een blaasinstrument aantasten. Deze beschadigingen kunnen ontstaan door ongelukken, vallen of andere externe krachten die het instrument kunnen beschadigen. Het herstellen van dergelijke schade is essentieel om de esthetiek, functionaliteit en waarde van het instrument te behouden.

Ongelukken

Per ongeluk laten vallen van het instrument of botsingen kunnen leiden tot butsen, vouwen of deuken.

Onjuiste hantering of externe krachten

Ruwe behandeling of onvoorzichtigheid tijdens transport of opslag kan leiden tot beschadigingen aan het instrument. Impact van objecten of andere instrumenten kan schade veroorzaken aan blaasinstrumenten.

Normale slijtage

Na verloop van tijd kunnen blaasinstrumenten tekenen van slijtage vertonen als gevolg van intensief gebruik.

Zonder regelmatig onderhoud zorgen deze oorzaken ervoor dat je blaasinstrument langzaam achteruitgaat.
Je instrument even laten uitdeuken is de oplossing.

Onze aanpak voor het uitdeuken van blaasinstrumenten

Bij Wiggers Muziekinstrumenten hebben we de expertise en ervaring om beschadigingen aan blaasinstrumenten effectief te herstellen. Onze gespecialiseerde technici beginnen met een grondige inspectie van het instrument om de omvang van de schade vast te stellen. Vervolgens passen we geavanceerde technieken toe om butsen, vouwen, deuken en andere beschadigingen zorgvuldig te herstellen.

Zit er bijvoorbeeld een flinke deuk in de bekerrand? Dan beginnen we met het uitwrijven van de rand met de hand. Vervolgens rollen we de trompet op een mal. Onze aanpak omvat het gebruik van speciale gereedschappen en methoden om de beschadigingen nauwkeurig en gelijkmatig te herstellen, met minimale verstoring van de originele vorm en structuur van het instrument. Na het uitdeuken voeren we indien nodig aanvullende afwerkingen uit om het instrument weer in optimale staat te brengen.

Snel navigeren

Vakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van dinsdag 6 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Zijn er vragen of wil je alvast een reparatie aanmelden. Neem dan contact met ons op!