Wiggers Muziekinstrumenten logo

Ultrasoon reinigen

Kalkaanslag grondig aanpakken

Probleem: kalkaanslag in blaasinstrumenten

Kalkaanslag kan zich na verloop van tijd opbouwen in blaasinstrumenten, wat kan leiden tot verminderde prestaties en een ongewenste verandering in klankkwaliteit. Deze aanslag kan ontstaan door de aanwezigheid van hard water, speekselresten en andere verontreinigingen die zich ophopen in de buizen en ventielen van het instrument.

Hard water

Gebieden met hard water kunnen bijdragen aan de vorming van kalkaanslag in blaasinstrumenten.

Speekselresten

Bij het spelen op het instrument kunnen speekselresten zich ophopen en bijdragen aan de vorming van kalkaanslag.

Onjuist onderhoud

Gebrek aan regelmatig onderhoud en reiniging kan de opbouw van kalkaanslag bevorderen.

Zonder regelmatig onderhoud zorgen deze oorzaken ervoor dat je blaasinstrument langzaam achteruitgaat dankzij de vorming van kalkaanslag.

Onze aanpak voor ultrasoon reinigen blaasinstrumenten

Bij Wiggers Muziekinstrumenten pakken we kalkaanslag grondig aan met behulp van ultrasoon reinigingstechnologie. Deze geavanceerde methode maakt gebruik van geluidsgolven om kleine luchtbellen te creëren die de kalkaanslag losmaken en verwijderen van de oppervlakken van het instrument.

We beginnen met het zorgvuldig demonteren van het blaasinstrument en plaatsen vervolgens de onderdelen in een ultrasoon reinigingsbad gevuld met een speciale reinigingsoplossing. Gedurende een bepaalde periode worden de onderdelen blootgesteld aan de ultrasone trillingen, waardoor de kalkaanslag effectief wordt losgemaakt en weggespoeld. De vloeistoffen die wij gebruiken zijn biologisch afbreekbaar.

Na het reinigingsproces worden de onderdelen grondig afgespoeld en gedroogd, waarna ze zorgvuldig worden geïnspecteerd op eventuele resterende verontreinigingen. Indien nodig worden verdere stappen ondernomen om het instrument volledig schoon en klaar voor gebruik te maken.

In onze reinigingsruimte staan ultrasoonbaden van diverse afmetingen. In principe worden alle instrumenten ultrasoon gereinigd tijdens een onderhoudsbeurt. Verzilverde instrumenten worden altijd nagepoetst, geheel met de hand.

Snel navigeren

Vakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van dinsdag 6 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Zijn er vragen of wil je alvast een reparatie aanmelden. Neem dan contact met ons op!