Wiggers Muziekinstrumenten logo

Bas-klarinet

Blaasinstrumenten
Roger Wiggers,
De bas-klarinet is het grootste lid van de klarinettenfamilie en produceert de laagste tonen van alle klarinetten. Hij is aanzienlijk groter dan de es-klarinet en bes-klarineten heeft het breedste bereik. Bij Wiggers Muziekinstrumenten begrijpen we de passie en toewijding die gepaard gaan met het bespelen van een Bas-klarinet. Als gerenommeerd atelier voor blaasinstrumenten zijn we trots op ons vakmanschap en onze expertise op het gebied van klarinetten. Of je nu een ervaren klarinettist bent of net begint, bij Wiggers vind je alles wat je nodig hebt om de Bas-klarinet te kunnen en blijven spelen.

Een compleet aanbod voor Bas-klarinet

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor Bas-klarinet, waaronder:

Een compleet aanbod voor Bas-klarinetten

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor bas-klarinet, waaronder:

Bas-klarinet kopen en uitproberen

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreide selectie bas-klarinetten van gerenommeerde merken zoals Buffet Crampon, Yamaha en Selmer. Of je nu op zoek bent naar een standaard bas-klarinet of een professioneel model, we hebben voor elk niveau en budget iets te bieden. Onze deskundige medewerkers staan klaar om je te adviseren bij het kiezen van de beste bas-klarinet voor jouw speelstijl en voorkeuren.

Als je liever online winkelt, bekijk dan ons assortiment in de webshop. Met gedetailleerde beschrijvingen en afbeeldingen kun je gemakkelijk de perfecte klarinet vinden, waar je ook bent.

Reparatie, revisie en onderhoud van mijn Bas-klarinet

Onze ervaren technici zijn gespecialiseerd in het repareren, reviseren en onderhouden van Bas-klarinetten. Of het nu gaat om kleine aanpassingen of uitgebreide reparaties, wij zorgen ervoor dat je Bas-klarinet in optimale staat blijft verkeren. We begrijpen hoe belangrijk je instrument voor je is en behandelen elke klarinet met de grootste zorg en aandacht.

Veelvoorkomende problemen bij klarinetten

Als klarinettist kan je te maken krijgen met verschillende problemen, zoals lekkende pads en gebroken toongaten door onjuist gebruik of slijtage. Houten klarinetten zijn gevoelig voor scheuren als gevolg van veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren en eventuele problemen snel aan te pakken voor een optimale klank en speelbaarheid.

duimhaak-solderen
Repareren of vervangen
klarinet-gebroken-tab
Scheur repareren
klarinet-toongat-vernieuwen
Frezen en nieuwe bus draaien
Meer problemen laden…

Hoe Wiggers Muziekinstrumenten met klarinetten werkt

Bij Wiggers zetten we ons in voor kwaliteit in elke fase van ons werk. Gedreven door onze liefde voor muziek streven we ernaar om elke klant de beste service te bieden, of het nu gaat om de aankoop van een Bas-klarinet, reparatie of simpelweg advies. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken in ons atelier. We staan voor je klaar om je te helpen en ervoor te zorgen dat je Bas-klarinet zijn prachtige klank en speelbaarheid behoudt.

Waarom wij gek zijn van de Bas-klarinet:

De Bes-klarinet heeft een diep en krachtig geluid

De bas-klarinet is een van de laagste blaasinstrumenten in het houtblazersensemble en produceert een diep en krachtig geluid. Het instrument wordt gebruikt in verschillende muziekstijlen, waaronder klassiek, jazz, filmmuziek en hedendaagse muziek. De bas-klarinet heeft een groot bereik en kan worden gebruikt voor zowel solo- als ensembleoptredens.

De Bas-klarinet schittert in vele genres

De Bass-klarinet wordt gebruikt in een breed scala aan muziekstijlen, zoals klassiek, jazz en filmmuziek, vanwege zijn diepe, krachtige geluid en vermogen om de baslijn te versterken in een ensemblecontext.

Kijk in de webshop voor ons aanbod aan bas-klarinetten.

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we professionele onderhoudsbeurten voor Bas-klarinetten aan. Onze ervaren technici zorgen ervoor dat je klarinet grondig wordt gereinigd, afgesteld en indien nodig gerepareerd, zodat hij weer in optimale staat verkeert. Maak een afspraak in ons atelier voor een deskundige service.

Veelvoorkomende problemen bij Bas-klarinetten zijn onder andere lekkende pads, klepafstellingen en verstopte toongaten. Bij Wiggers hebben we de expertise om deze problemen snel en efficiënt op te lossen, zodat je snel weer kunt spelen. Neem contact met ons op voor een diagnose en reparatie.

Ja, bij Wiggers bieden we de mogelijkheid om je oude Bas-klarinet in te ruilen bij aankoop van een nieuwe. Breng je oude klarinet mee naar onze showroom en ons team zal een eerlijke waardebepaling doen, zodat je kunt profiteren van korting op je nieuwe aankoop.

Absoluut! Ons deskundige team staat klaar om je te adviseren bij de aankoop van een nieuwe Bas-klarinet. Bezoek onze showroom waar je verschillende modellen kunt uitproberen en ons team je kan helpen bij het kiezen van de klarinet die het beste bij je past.

Om je Bas-klarinet in topconditie te houden, raden we aan om regelmatig de buitenkant en het mondstuk schoon te maken met een zachte doek en een speciale klarinetreiniger. Daarnaast is het belangrijk om jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren bij Wiggers, waarbij alle onderdelen grondig worden gereinigd, geolied en afgesteld voor optimale prestaties.

Heb je een een andere vraag? Kom gerust langs, we beantwoorden ze graag in ons atelier en showroom in Borne. Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag : 9.00u tot 17.30u. Zaterdag : 9.00u tot 16:00u.
Of neem direct contact op.

Jouw instrument weer in origineel staat brengen

Kom gerust langs

Onze specialisten staan voor je klaar om je blaasinstrument weer (beter) als nieuw te laten klinken. Roger Wiggers: ‘De muzikanten komen hier voor kwaliteit. We geven eerlijk en duidelijk advies en zorgen voor een hoogwaardige reparatie. Het team heeft een scherp oog voor detail en een diepgaande kennis van blaasinstrumenten. Kom gerust langs in ons unieke atelier waar wij en onze klanten trots op zijn!’
Snel navigeren

Vakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van dinsdag 6 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Zijn er vragen of wil je alvast een reparatie aanmelden. Neem dan contact met ons op!