Wiggers Muziekinstrumenten logo

Es-klarinet

Blaasinstrumenten
Roger Wiggers,
De Es-klarinet wordt vaak gebruikt in orkesten en harmonieën vanwege zijn unieke klankkleur en zijn vermogen om zich te onderscheiden in de hogere register. Het instrument heeft een kleinere omvang dan de bes-klarinet, waardoor het handiger is voor spelers met kleinere handen. Bij Wiggers Muziekinstrumenten begrijpen we de passie en toewijding die gepaard gaan met het bespelen van een es-klarinet. Als gerenommeerd atelier voor blaasinstrumenten zijn we trots op ons vakmanschap en onze expertise op het gebied van klarinetten. Of je nu een ervaren klarinettist bent of net begint, bij Wiggers vind je alles wat je nodig hebt om de es-klarinet te kunnen en blijven spelen.

Een compleet aanbod voor Es-klarinet

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor Es-klarinet, waaronder:

Een compleet aanbod voor Es-klarinetten

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor es-klarinet, waaronder:

Es-klarinet kopen en uitproberen

Bezoek onze showroom in Borne en ervaar persoonlijk ons aanbod van klarinetten. We staan klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de juiste es-klarinet die past bij jouw stijl en behoeften. Zoek je een betaalbaar beginnersmodel of wil je juist een professionele es-klarinet? Tijdens een afspraak bespreken we de voor- en nadelen van verschillende klarinetten en kan je zelf de klankkwaliteit uitproberen. Belangrijk: let op de ergonomie van de es-klarinet, met name op de afstand tussen de toetsen en de grootte van de gaten. Een comfortabel speelgevoel kan het verschil maken tijdens langere speelsessies. Kom gerust langs!

Als je liever online winkelt, bekijk dan ons assortiment in de webshop. Met gedetailleerde beschrijvingen en afbeeldingen kun je gemakkelijk de perfecte klarinet vinden, waar je ook bent.

Reparatie, revisie en onderhoud van mijn es-klarinet

Onze ervaren technici zijn gespecialiseerd in het repareren, reviseren en onderhouden van es-klarinetten. Of het nu gaat om kleine aanpassingen of uitgebreide reparaties, wij zorgen ervoor dat je es-klarinet in optimale staat blijft verkeren. We begrijpen hoe belangrijk je instrument voor je is en behandelen elke klarinet met de grootste zorg en aandacht.

Veelvoorkomende problemen bij klarinetten

Als klarinettist kan je te maken krijgen met verschillende problemen, zoals lekkende pads en gebroken toongaten door onjuist gebruik of slijtage. Houten klarinetten zijn gevoelig voor scheuren als gevolg van veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren en eventuele problemen snel aan te pakken voor een optimale klank en speelbaarheid.

duimhaak-solderen
Repareren of vervangen
klarinet-gebroken-tab
Scheur repareren
klarinet-toongat-vernieuwen
Frezen en nieuwe bus draaien
Meer problemen laden…

Hoe Wiggers Muziekinstrumenten met klarinetten werkt

Bij Wiggers zetten we ons in voor kwaliteit in elke fase van ons werk. Gedreven door onze liefde voor muziek streven we ernaar om elke klant de beste service te bieden, of het nu gaat om de aankoop van een es-klarinet, reparatie of simpelweg advies. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken in ons atelier. We staan voor je klaar om je te helpen en ervoor te zorgen dat je es-klarinet zijn prachtige klank en speelbaarheid behoudt.

Waarom wij gek zijn van de es-klarinet:

De es-klarinet heeft een heldere, stralende toon

Deze klarinet wordt vaak gebruikt in orkesten en harmonieën vanwege zijn unieke klankkleur en zijn vermogen om zich te onderscheiden in de hogere register.

De es-klarinet is perfect voor solopartijen

In de klassieke muziek wordt de es-klarinet vaak gebruikt voor solopartijen in stukken als Stravinsky’s “De Vuurvogel”.

De es-klarinet is handig voor spelers met kleinere handen

Het instrument heeft een kleinere omvang dan de bes-klarinet, waardoor het handiger is voor spelers met kleinere handen. De es-klarinet klinkt een majeur secunde hoger dan genoteerd, terwijl de bes-klarinet in de genoteerde toonhoogte speelt. De bas-klarinet produceert de laagste tonen van alle klarinetten en heeft het breedste bereik, terwijl de es-klarinet compacter is en een iets kleiner bereik heeft.

Kijk in de webshop voor ons aanbod aan es-klarinetten.

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we professionele onderhoudsbeurten voor Es-klarinetten aan. Onze ervaren technici zorgen ervoor dat je klarinet grondig wordt gereinigd, afgesteld en indien nodig gerepareerd, zodat hij weer in optimale staat verkeert. Maak een afspraak in ons atelier voor een deskundige service.

Veelvoorkomende problemen bij Es-klarinetten zijn onder andere lekkende pads, klepafstellingen en verstopte toongaten. Bij Wiggers hebben we de expertise om deze problemen snel en efficiënt op te lossen, zodat je snel weer kunt spelen. Neem contact met ons op voor een diagnose en reparatie.

Ja, bij Wiggers bieden we de mogelijkheid om je oude Es-klarinet in te ruilen bij aankoop van een nieuwe. Breng je oude klarinet mee naar onze showroom en ons team zal een eerlijke waardebepaling doen, zodat je kunt profiteren van korting op je nieuwe aankoop.

Absoluut! Ons deskundige team staat klaar om je te adviseren bij de aankoop van een nieuwe Eb klarinet. Bezoek onze showroom waar ons team je kan helpen bij het kiezen van de piccolo die het beste bij je past. Eb klarinetten gaan vaak op bestelling maar meestal zijn er wel diverse modellen op voorraad.

Om je Es-klarinet in topconditie te houden, raden we aan om regelmatig de buitenkant en het mondstuk schoon te maken met een zachte doek en een speciale klarinetreiniger. Daarnaast is het belangrijk om jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren bij Wiggers, waarbij alle onderdelen grondig worden gereinigd, geolied en afgesteld voor optimale prestaties.

Heb je een een andere vraag? Kom gerust langs, we beantwoorden ze graag in ons atelier en showroom in Borne. Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag : 9.00u tot 17.30u. Zaterdag : 9.00u tot 16:00u.
Of neem direct contact op.

Jouw instrument weer in origineel staat brengen

Kom gerust langs

Onze specialisten staan voor je klaar om je blaasinstrument weer (beter) als nieuw te laten klinken. Roger Wiggers: ‘De muzikanten komen hier voor kwaliteit. We geven eerlijk en duidelijk advies en zorgen voor een hoogwaardige reparatie. Het team heeft een scherp oog voor detail en een diepgaande kennis van blaasinstrumenten. Kom gerust langs in ons unieke atelier waar wij en onze klanten trots op zijn!’
Snel navigeren

Vakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van dinsdag 6 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Zijn er vragen of wil je alvast een reparatie aanmelden. Neem dan contact met ons op!