Wiggers Muziekinstrumenten logo

Fagot

Blaasinstrumenten
Roger Wiggers,
De fagot, een veelzijdig en uniek blaasinstrument, wordt vaak gewaardeerd om zijn diepe en sonore klank, waardoor het een onmisbaar onderdeel is van vele orkesten en ensembles. Bij Wiggers Muziekinstrumenten begrijpen we de passie en toewijding die gepaard gaan met het bespelen van een fagot. Als gerenommeerd atelier voor blaasinstrumenten zijn we trots op ons vakmanschap en onze expertise op het gebied van fagotten. Of je nu een ervaren fagottist bent of net begint, bij Wiggers vind je alles wat je nodig hebt om de fagot te kunnen en blijven spelen.

Een compleet aanbod voor fagot

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor fagot, waaronder:

Een compleet aanbod voor fagotten

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor fagotten, waaronder:

Fagot kopen en uitproberen

Bezoek onze showroom in Borne en ervaar persoonlijk ons aanbod van fagotten. We staan klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de juiste fagot die past bij jouw stijl en behoeften. Zoek je een betaalbaar beginnersmodel of wil je juist een professionele fagot? Tijdens een afspraak bespreken we de voor- en nadelen van verschillende fagotten en kan je zelf de klankkwaliteit uitproberen. Let op de ergonomie van de fagot, zoals de positie van de kleppen en het gewicht van het instrument, voor een comfortabele speelervaring. Kom gerust langs!

Als je liever online winkelt, bekijk dan ons assortiment in de webshop. Met gedetailleerde beschrijvingen en afbeeldingen kun je gemakkelijk de perfecte fagot vinden, waar je ook bent.

Reparatie, revisie en onderhoud van mijn fagot

Onze ervaren technici zijn gespecialiseerd in het repareren, reviseren en onderhouden van fagotten. Of het nu gaat om kleine aanpassingen of uitgebreide reparaties, wij zorgen ervoor dat je fagot in optimale staat blijft verkeren. We begrijpen hoe belangrijk je instrument voor je is en behandelen elke fagot met de grootste zorg en aandacht.

Veelvoorkomende problemen bij fagotten

Als fagottist kan je te maken krijgen met verschillende problemen, zoals lekkende kleppen, versleten polsters en gebroken toongaten door intensief gebruik. Houten fagotten zijn gevoelig voor scheuren als gevolg van veranderingen in temperatuur en vochtigheid. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren en eventuele problemen snel aan te pakken voor een optimale klank en speelbaarheid.

onderdelen-draaien
Maatwerk, instrument als nieuw
onderdeel-vervangen
Kurk, vilt, veertjes en polsters
Meer problemen laden…

Hoe Wiggers Muziekinstrumenten met fagotten werkt

Bij Wiggers zetten we ons in voor kwaliteit in elke fase van ons werk. Gedreven door onze liefde voor muziek streven we ernaar om elke klant de beste service te bieden, of het nu gaat om de aankoop van een fagot, reparatie of simpelweg advies. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken in ons atelier. We staan voor je klaar om je te helpen en ervoor te zorgen dat je fagot zijn prachtige klank en speelbaarheid behoudt.

Waarom wij gek zijn van de fagot:

De fagot is veelzijdig

De fagot staat bekend om zijn veelzijdigheid en wordt vaak gebruikt in verschillende muziekgenres, waaronder klassieke muziek, jazz, filmmuziek en zelfs popmuziek. Vanwege zijn unieke klank wordt de fagot vaak ingezet voor zowel solo- als ensemblestukken.

De fagot heeft een karakteristieke warme klank

Anders dan bij veel andere houtblazers, maakt de fagot gebruik van een dubbelriet om geluid te produceren. Het dubbelriet bestaat uit twee dunne rieten die aan elkaar zijn gebonden en vibreren wanneer de speler lucht door het instrument blaast. Dit geeft de fagot zijn karakteristieke en warme klank.

De fagot heeft een rijke muziektraditie

Nederland heeft een rijke fagot-muziektraditie met een breed scala aan muziekstijlen en ensembles. Als fagottist heb je de mogelijkheid om deel uit te maken van diverse ensembles, zoals symfonieorkesten, kamermuziekensembles, harmonieorkesten en zelfs jazz- en popbands.

Kijk in de webshop voor ons aanbod aan fagotten.

Bij Wiggers zijn we gespecialiseerd in het onderhouden en repareren van fagotten. Onze ervaren technici kunnen je fagot grondig inspecteren, eventuele problemen diagnosticeren en de nodige onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uitvoeren om ervoor te zorgen dat je instrument weer in optimale staat verkeert. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken voor een onderhoudsbeurt.

Veelvoorkomende problemen bij fagotten zijn onder meer lekkende pads, slecht sluitende kleppen en problemen met de toongaten. Onze ervaren technici hebben de expertise om deze problemen snel en efficiënt op te lossen. Of het nu gaat om het vervangen van versleten onderdelen, het afstellen van kleppen of het repareren van beschadigde toongaten, wij staan klaar om je fagot weer optimaal te laten klinken.

Bij Wiggers bieden we de mogelijkheid om je oude fagot in te ruilen bij aankoop van een nieuwe. Breng je oude instrument mee naar onze showroom en ons team zal een eerlijke waardebepaling doen, zodat je kunt profiteren van korting op je nieuwe aankoop. Dit is een handige optie als je wilt upgraden naar een beter instrument.

Absoluut! Ons deskundige team staat klaar om je te adviseren bij de aankoop van een nieuwe fagot. We kunnen je helpen bij het kiezen van het juiste model en merk dat past bij je speelniveau, budget en muzikale voorkeuren. We hebben een breed assortiment fagotten in onze showroom en kunnen je ook online van advies voorzien.

Om je fagot in topconditie te houden, is regelmatig onderhoud essentieel. Maak na het spelen altijd de binnen- en buitenkant van je fagot schoon met een zachte doek en een speciale houtreiniger. Bewaar je fagot op een droge en stabiele plaats, weg van extreme temperaturen en vochtigheid. Laat je fagot minstens één keer per jaar nakijken door een professionele technicus voor een grondige reiniging, aanpassingen en eventuele reparaties.

Heb je een een andere vraag? Kom gerust langs, we beantwoorden ze graag in ons atelier en showroom in Borne. Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag : 9.00u tot 17.30u. Zaterdag : 9.00u tot 16:00u.
Of neem direct contact op.

Jouw instrument weer in origineel staat brengen

Kom gerust langs

Onze specialisten staan voor je klaar om je blaasinstrument weer (beter) als nieuw te laten klinken. Roger Wiggers: ‘De muzikanten komen hier voor kwaliteit. We geven eerlijk en duidelijk advies en zorgen voor een hoogwaardige reparatie. Het team heeft een scherp oog voor detail en een diepgaande kennis van blaasinstrumenten. Kom gerust langs in ons unieke atelier waar wij en onze klanten trots op zijn!’
Snel navigeren

Vakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van dinsdag 6 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Zijn er vragen of wil je alvast een reparatie aanmelden. Neem dan contact met ons op!