Wiggers Muziekinstrumenten logo

Piccolo

Blaasinstrumenten
Roger Wiggers,
Ondanks zijn kleine formaat heeft de piccolo een opvallend krachtige klank. Het is het hoogste instrument in de houtblazerfamilie en kan gemakkelijk boven het geluid van een volledig orkest uitkomen. Bij Wiggers begrijpen we de passie en toewijding die gepaard gaan met het bespelen van een piccolo. Als gerenommeerd atelier voor blaasinstrumenten zijn we trots op ons vakmanschap en onze expertise op het gebied van piccolo's. Of je nu een ervaren fluitist bent of net begint, bij Wiggers vind je alles wat je nodig hebt om piccolo te kunnen en blijven spelen.

Een compleet aanbod voor piccolo

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor piccolo, waaronder:

Een compleet aanbod voor piccolo’s

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor piccolo’s, waaronder:

Piccolo kopen en uitproberen

Bij het uitzoeken van een piccolo let een muzikant op verschillende belangrijke aspecten om ervoor te zorgen dat het instrument voldoet aan zijn of haar specifieke behoeften en voorkeuren. Enkele belangrijke punten om op te letten bij het kiezen van een piccolo zijn: Materiaal, toonhoogte, mondstuk, techniek, kwaliteit en merk. 

Piccolo’s zijn meestal gemaakt van hout, zoals grenadille of palissander, maar er zijn ook modellen van metaal, zoals messing of zilver. Het materiaal kan van invloed zijn op de klankkwaliteit en de speelbaarheid van het instrument, waarbij sommige musici de voorkeur geven aan de warmere klank van hout, terwijl anderen de heldere klank van metaal verkiezen.

Bezoek onze showroom in Borne en ervaar persoonlijk ons aanbod van piccolo’s. We staan klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de juiste piccolo die past bij jouw stijl en behoeften. Of je nu op zoek bent naar een betaalbaar instapmodel of een professionele zilveren piccolo, tijdens een afspraak bespreken we graag de verschillende opties en kun je zelf de klankkwaliteit uitproberen.

Het mondstuk van de piccolo speelt een cruciale rol bij het bepalen van de klank en de speelbaarheid. Muzikanten letten op de vorm en grootte van het mondstuk en passen deze aan op basis van hun individuele embouchure en speelstijl. Benieuwd? Kom gerust langs. 

Als je liever online winkelt, bekijk dan ons assortiment in de webshop. Met gedetailleerde beschrijvingen en afbeeldingen kun je gemakkelijk de perfecte piccolo vinden, waar je ook bent.

Reparatie, revisie en onderhoud van mijn piccolo

Onze ervaren technici zijn gespecialiseerd in het repareren, reviseren en onderhouden van piccolo’s. Of het nu gaat om kleine aanpassingen of uitgebreide reparaties, wij zorgen ervoor dat je piccolo in optimale staat blijft verkeren. Wij begrijpen hoe belangrijk je instrument voor je is, daarom behandelen we elke piccolo met de grootste zorg en aandacht, ongeacht het merk of model.

Veelvoorkomende problemen bij piccolo’s

Als fluitist kun je te maken krijgen met verschillende problemen, zoals klepafstellingen, lekkages of gebroken toongaten. Bij Wiggers hebben we de expertise om deze problemen snel en efficiënt op te lossen, zodat je snel weer kunt spelen.

onderdelen-draaien
Maatwerk, instrument als nieuw
onderdeel-vervangen
Kurk, vilt, veertjes en polsters
Meer problemen laden…

Hoe Wiggers Muziekinstrumenten met piccolo’s werkt

Bij Wiggers zetten we ons in voor excellentie in elke fase van ons werk. Gedreven door onze liefde voor muziek streven we ernaar om elke klant de beste service te bieden, of het nu gaat om de aankoop van een piccolo, reparatie of simpelweg advies. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken in ons atelier. We zijn er om je muzikale reis te ondersteunen en de pracht en speelbaarheid van je piccolo te behouden.

Waarom wij gek zijn van piccolo’s: 

De piccolo vereist virtuositeit 

Het bespelen van de piccolo vereist een aanzienlijke mate van virtuositeit vanwege de kleine omvang van het instrument en de nauwkeurigheid die nodig is om de hoge tonen te bereiken. Piccolospelers moeten vaak snel en behendig passages uitvoeren met precisie en controle om de briljante klank van het instrument te behouden.

De piccolo is klein maar krachtig 

Ondanks zijn kleine formaat heeft de piccolo een opvallend krachtige klank. Het is het hoogste instrument in de houtblazerfamilie en kan gemakkelijk boven het geluid van een volledig orkest uitkomen. Vandaar dat de piccolo ook vaak gebruikt wordt in militaire bands. 

De piccolo is populair in militaire bands 

Vanwege zijn scherpe, penetrerende geluid werd de piccolo vaak gebruikt in militaire bands om commando’s te geven en andere instrumenten te leiden tijdens parades en veldslagen. Het geluid droeg ver en was gemakkelijk te horen boven het lawaai van het slagveld uit.

Kijk in de webshop voor ons aanbod aan piccolo’s.

Bij Wiggers bieden we professionele onderhoudsbeurten voor piccolo’s aan. Onze ervaren technici zorgen ervoor dat je piccolo grondig wordt gereinigd, afgesteld en indien nodig gerepareerd, zodat hij weer in optimale staat verkeert. Maak een afspraak in ons atelier voor een deskundige service.

Geen zorgen, lekkende kleppen zijn een veelvoorkomend probleem bij piccolo’s en kunnen de algehele speelbaarheid van het instrument beïnvloeden. Bij Wiggers hebben onze ervaren technici uitgebreide ervaring in het verhelpen van dit probleem. We zullen de kleppen van je piccolo zorgvuldig inspecteren, de oorzaak van het lek vaststellen en vervolgens de kleppen afstellen of indien nodig polsters, kurkjes of viltjes vervangen om ervoor te zorgen dat je piccolo weer soepel en probleemloos speelt. Neem contact met ons op voor een deskundige diagnose en reparatie.

Ja, bij Wiggers bieden we de mogelijkheid om je oude piccolo in te ruilen bij aankoop van een nieuwe. Breng je oude piccolo mee naar onze showroom en ons team zal een eerlijke waardebepaling doen, zodat je kunt profiteren van korting op je nieuwe aankoop.

Absoluut! Ons deskundige team staat klaar om je te adviseren bij de aankoop van een nieuwe piccolo. Bezoek onze showroom waar ons team je kan helpen bij het kiezen van de piccolo die het beste bij je past. Piccolo’s gaan vaak op bestelling maar meestal zijn er wel diverse modellen op voorraad.

Om je piccolo in topconditie te houden, raden we aan om regelmatig de buitenkant en het mondstuk schoon te maken met een zachte doek en een speciale piccolo wisser.

Heb je een een andere vraag? Kom gerust langs, we beantwoorden ze graag in ons atelier en showroom in Borne. Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag : 9.00u tot 17.30u. Zaterdag : 9.00u tot 16:00u.
Of neem direct contact op.

Jouw instrument weer in origineel staat brengen

Kom gerust langs

Onze specialisten staan voor je klaar om je blaasinstrument weer (beter) als nieuw te laten klinken. Roger Wiggers: ‘De muzikanten komen hier voor kwaliteit. We geven eerlijk en duidelijk advies en zorgen voor een hoogwaardige reparatie. Het team heeft een scherp oog voor detail en een diepgaande kennis van blaasinstrumenten. Kom gerust langs in ons unieke atelier waar wij en onze klanten trots op zijn!’
Snel navigeren

Vakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van dinsdag 6 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Zijn er vragen of wil je alvast een reparatie aanmelden. Neem dan contact met ons op!