Wiggers Muziekinstrumenten logo

Schone mondstukbuis

Grondige reiniging

Probleem: vuile mondstukbuizen

De mondstukbuis van een blaasinstrument is een vitaal onderdeel van het instrument, omdat het de luchtstroom regelt en direct van invloed is op de klankkwaliteit en speelbaarheid. Wanneer de mondstukbuis vuil of verstopt is, kan dit leiden tot problemen zoals verminderde responsiviteit, onnauwkeurige intonatie en een slechte klankkwaliteit. Veelvoorkomende problemen zijn onder meer ophoping van vuil, residu of vocht in de mondstukbuis, wat de algehele prestaties van het instrument kan beïnvloeden.

Onvoldoende reiniging

Het niet regelmatig schoonmaken van de mondstukbuis na het spelen kan leiden tot ophoping van vuil en bacteriën.

Vocht

Speeksel en vocht dat tijdens het spelen in de mondstukbuis terechtkomt, kan zich ophopen en vuil aantrekken.

Onjuiste opslag

Het bewaren van het blaasinstrument op vochtige of stoffige plaatsen kan leiden tot snellere ophoping van vuil in de mondstukbuis.

Zonder regelmatig onderhoud zorgen deze oorzaken ervoor dat je blaasinstrument langzaam achteruitgaat.
Je instrument even laten nakijken is de oplossing.

Onze aanpak voor het reinigen van de mondstukbuis

Onze aanpak voor het reinigen van de mondstukbuis
– Inspectie: We beginnen met een grondige inspectie van de mondstukbuis om de mate van vervuiling vast te stellen.
– Reiniging: Met behulp van speciale reinigingsgereedschappen en -middelen reinigen we de mondstukbuis grondig om vuil, residu en bacteriën te verwijderen.
– Desinfectie: Indien nodig desinfecteren we de mondstukbuis om bacteriën en schimmels te doden en een hygiënische omgeving te creëren.
– Testen: Na het reinigen testen we het blaasinstrument om ervoor te zorgen dat de mondstukbuis volledig schoon is en geen nadelige invloed heeft op de klankkwaliteit of speelbaarheid.

Kijk ook bij ultrasoon reinigen voor meer informatie.

Snel navigeren

Vakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van dinsdag 6 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Zijn er vragen of wil je alvast een reparatie aanmelden. Neem dan contact met ons op!