Wiggers Muziekinstrumenten logo

Altsaxofoon

Blaasinstrumenten
Roger Wiggers,
De altsaxofoon is een populair blaasinstrument met een warme en expressieve klank. Bij Wiggers Muziekinstrumenten begrijpen we de passie en toewijding die gepaard gaan met het bespelen van een altsaxofoon. Als gerenommeerd atelier voor blaasinstrumenten zijn we trots op ons vakmanschap en onze expertise op het gebied van saxofoons. Of je nu een ervaren saxofonist bent of net begint, bij Wiggers vind je alles wat je nodig hebt om de altsaxofoon te kunnen en blijven spelen.

Een compleet aanbod voor altsaxofoon

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor altsaxofoon, waaronder:

Een compleet aanbod voor altsaxofoons

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor altsaxofoons, waaronder:

Altsaxofoon kopen en uitproberen

Bezoek onze showroom in Borne en ervaar persoonlijk ons aanbod van saxofoons. We staan klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de juiste altsaxofoon die past bij jouw stijl en behoeften. Tijdens een afspraak bespreken we de voor- en nadelen van verschillende modellen en kan je zelf de klankkwaliteit uitproberen. Bij het uitzoeken van een geschikte altsaxofoon kan je letten op de klankkwaliteit, de speelbaarheid; hoe comfortabel het instrument aanvoelt tijdens het spelen, inclusief de responsiviteit van de toetsen en kleppen, de soepelheid van de klepmechanismen en de algehele ergonomie.

Als je liever online winkelt, bekijk dan ons assortiment in de webshop. Met gedetailleerde beschrijvingen en afbeeldingen kun je gemakkelijk de perfecte altsaxofoon vinden, waar je ook bent.

Reparatie, revisie en onderhoud van mijn altsaxofoon

Onze ervaren technici zijn gespecialiseerd in het repareren, reviseren en onderhouden van altsaxofoons. Of het nu gaat om kleine aanpassingen of uitgebreide reparaties, wij zorgen ervoor dat je altsaxofoon in optimale staat blijft verkeren.

Veelvoorkomende problemen bij saxofoons

Als saxofonist kan je te maken krijgen met verschillende problemen, zoals lekkende pads, klepafstellingen en mechanische slijtage. Bij Wiggers hebben we de expertise om deze problemen snel en efficiënt op te lossen, zodat je snel weer kunt spelen.

duimhaak-solderen
Repareren of vervangen
saxofoon-afstellen
Kleppen, polsters en uitlijning
onderdelen-draaien
Maatwerk, instrument als nieuw
Meer problemen laden…

Hoe Wiggers Muziekinstrumenten met saxofoons werkt

Bij Wiggers zetten we ons in voor kwaliteit in elke fase van ons werk. Gedreven door onze liefde voor muziek streven we ernaar om elke klant de beste service te bieden, of het nu gaat om de aankoop van een altsaxofoon, reparatie of simpelweg advies. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken in ons atelier.

Waarom wij gek zijn van de altsaxofoon:

De altsaxofoon is de meest voorkomende saxofoon

De altsaxofoon is de meest voorkomende en populaire saxofoon in de moderne muziek.De altsaxofoon heeft een warme en expressieve klank die hem zeer geschikt maakt voor zowel solo’s als ensemblewerk.

De altsaxofoon wordt veel gebruikt in jazz en popmuziek

De altsaxofoon heeft een prominente rol in de jazzmuziek, waar het wordt gebruikt voor improvisatie en het spelen van melodieën.Naast jazz wordt de altsaxofoon ook veel gebruikt in popmuziekgenres, waar het vaak te horen is in blazerssecties en als solo-instrument.Dankzij zijn veelzijdigheid kan de altsaxofoon vrijwel elk muzikaal genre aan, van klassiek tot rock en alles daartussenin.

Kijk in de webshop voor ons aanbod aan altsaxofoons.

Wiggers Muziekinstrumenten biedt professionele onderhoudsbeurten voor saxofoons aan. Onze ervaren technici zorgen ervoor dat je saxofoon grondig wordt gereinigd, afgesteld en indien nodig gerepareerd, zodat hij weer in optimale staat verkeert. Maak een afspraak in ons atelier voor een deskundige service.

Geen zorgen, Wiggers heeft uitgebreide ervaring in het oplossen van veelvoorkomende problemen met saxofoons. Of het nu gaat om lekkende pads, gebogen kleppen of andere technische problemen, onze deskundige technici kunnen je saxofoon weer optimaal laten klinken en spelen. Neem contact met ons op voor een diagnose en reparatie.

Ja, bij Wiggers bieden we de mogelijkheid om je oude saxofoon in te ruilen bij aankoop van een nieuwe. Breng je oude saxofoon mee naar onze showroom en ons team zal een eerlijke waardebepaling doen, zodat je kunt profiteren van korting op je nieuwe aankoop.

Absoluut! Ons deskundige team staat klaar om je te adviseren bij de aankoop van een nieuwe saxofoon. Bezoek onze showroom waar je verschillende modellen kunt uitproberen en ons team je kan helpen bij het kiezen van de saxofoon die het beste bij je past.

Om je saxofoon in topconditie te houden, raden we aan om regelmatig de buitenkant en het mondstuk schoon te maken met een zachte doek en een speciale saxofoonreiniger. Daarnaast is het belangrijk om jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren bij Wiggers, waarbij alle onderdelen grondig worden gereinigd, geolied en afgesteld voor optimale prestaties.

Heb je een een andere vraag? Kom gerust langs, we beantwoorden ze graag in ons atelier en showroom in Borne. Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag : 9.00u tot 17.30u. Zaterdag : 9.00u tot 16:00u.
Of neem direct contact op.

Jouw instrument weer in origineel staat brengen

Kom gerust langs

Onze specialisten staan voor je klaar om je blaasinstrument weer (beter) als nieuw te laten klinken. Roger Wiggers: ‘De muzikanten komen hier voor kwaliteit. We geven eerlijk en duidelijk advies en zorgen voor een hoogwaardige reparatie. Het team heeft een scherp oog voor detail en een diepgaande kennis van blaasinstrumenten. Kom gerust langs in ons unieke atelier waar wij en onze klanten trots op zijn!’
Snel navigeren

Vakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van dinsdag 6 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Zijn er vragen of wil je alvast een reparatie aanmelden. Neem dan contact met ons op!