Wiggers Muziekinstrumenten logo

Bariton

Blaasinstrumenten
Roger Wiggers,
De bariton, met zijn conische boring en drie ventielen, biedt een unieke klank die zowel krachtig als warm is, waardoor het een onmisbaar instrument is in diverse muziekgenres. Bij Wiggers begrijpen we de passie en toewijding die gepaard gaan met het bespelen van de bariton. Als gerenommeerd atelier voor blaasinstrumenten zijn we trots op ons vakmanschap en onze expertise op het gebied van baritons. Of je nu een ervaren baritonspeler bent of net begint, bij Wiggers vind je alles wat je nodig hebt om de bariton te kunnen en blijven bespelen.

Een compleet aanbod voor bariton

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor bariton, waaronder:

Een compleet aanbod voor bariton

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor baritons, waaronder:

Bariton kopen en uitproberen

Bezoek onze showroom in Borne en ervaar persoonlijk ons aanbod van baritons. We staan klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de juiste bariton die past bij jouw stijl en behoeften. Of je nu op zoek bent naar een basismodel voor beginners of een professionele bariton, we hebben een breed assortiment om uit te kiezen. Tijdens een afspraak bespreken we de kenmerken van verschillende baritons en kun je zelf de klankkwaliteit ervaren.

Als je liever online winkelt, bekijk dan ons assortiment in de webshop. Met gedetailleerde beschrijvingen en afbeeldingen kun je gemakkelijk de perfecte bes-cornet vinden, waar je ook bent.

Reparatie, revisie en onderhoud van mijn bariton

Onze ervaren technici zijn gespecialiseerd in het repareren, reviseren en onderhouden van baritons. Of het nu gaat om kleine aanpassingen of uitgebreide reparaties, wij zorgen ervoor dat je bariton in optimale staat blijft verkeren. We behandelen elk instrument met de grootste zorg en aandacht, ongeacht het merk of model.

Veelvoorkomende problemen bij baritons

Als baritonspeler kun je te maken krijgen met verschillende problemen, zoals lekkende ventielen, versleten onderdelen of mechanische problemen. Bij Wiggers hebben we de expertise om deze problemen snel en efficiënt op te lossen, zodat je snel weer kunt spelen. Regelmatig onderhoud en inspectie van je bariton zijn essentieel om de speelbaarheid, klankkwaliteit en duurzaamheid te behouden.

schone-mondstukbuis
Grondige reiniging
ventiel-richten
Ventielafwijkingen aanpakken
stempomp-bocht-kapot
Uitdeuken en polijsten
Meer problemen laden…

Hoe Wiggers Muziekinstrumenten met baritons werkt

Gedreven door onze liefde voor muziek streven we ernaar om elke klant de beste service te bieden, of het nu gaat om de aankoop van een bariton, reparatie of simpelweg advies. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken in ons atelier.

Waarom wij gek zijn op baritons:

Bariton heeft een mooi solorepertoire:

De bariton heeft een uitgebreid solorepertoire en wordt vaak gebruikt in solo-optredens en concoursen. Solostukken voor bariton variëren van klassieke werken tot moderne composities en omvatten een breed scala aan muziekstijlen en technische uitdagingen. Veel bekende componisten hebben stukken geschreven die speciaal zijn bedoeld voor de bariton. Enkele van deze componisten zijn James Curnow, Philip Sparke, Peter Graham en Eric Ball. Deze stukken variëren van soloconcerten tot kamermuziek en solowerken met begeleiding van ensemble.

Euphonium vs. bariton:

Hoewel de termen vaak door elkaar worden gebruikt, zijn er technische verschillen tussen een euphonium en een bariton. Over het algemeen heeft een bariton een smallere boring en een iets kleinere beker dan een euphonium, wat resulteert in een helderdere en meer projecterende klank.

Kijk in de webshop voor ons aanbod aan baritons.

Wiggers Muziekinstrumenten biedt uitgebreide onderhouds- en reparatiediensten voor baritons. Onze ervaren technici kunnen alles van kleine aanpassingen tot volledige revisies uitvoeren om ervoor te zorgen dat je bariton in optimale staat blijft verkeren. Neem contact met ons op om een afspraak te maken of breng je bariton langs in onze werkplaats voor een professionele onderhoudsbeurt.

Als je bariton een veelvoorkomend probleem vertoont, zoals lekkende ventielen, problemen met de toonkwaliteit, of mechanische problemen, kunnen onze deskundige technici je helpen. We hebben de ervaring en kennis om snel en efficiënt het probleem te diagnosticeren en op te lossen, zodat je weer kunt genieten van een optimale speelervaring met je bariton.

Ja, bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we de mogelijkheid om je oude bariton in te ruilen bij de aankoop van een nieuwe. Dit kan helpen om de kosten van je nieuwe bariton te verlagen en tegelijkertijd een nieuw leven te geven aan je oude instrument. Neem contact met ons op voor meer informatie over het inruilproces.

Absoluut, onze deskundige medewerkers staan klaar om je te adviseren bij de aankoop van een nieuwe bariton. Of je nu op zoek bent naar een beginnersmodel of een professionele bariton, we kunnen je helpen bij het kiezen van het juiste instrument dat past bij je speelstijl, budget en muzikale doelen.

Om je bariton in topconditie te houden, is regelmatig onderhoud essentieel. Dit omvat het schoonmaken van je instrument na elke speelsessie, het regelmatig controleren en smeren van de ventielen, het vervangen van versleten onderdelen indien nodig, en het opslaan van je bariton in een geschikte koffer of hoes om bescherming te bieden tegen beschadigingen en extreme temperaturen. Voor meer gedetailleerde onderhoudstips kun je altijd contact met ons opnemen.

Heb je een een andere vraag? Kom gerust langs, we beantwoorden ze graag in ons atelier en showroom in Borne. Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag : 9.00u tot 17.30u. Zaterdag : 9.00u tot 16:00u.
Of neem direct contact op.

Jouw instrument weer in origineel staat brengen

Kom gerust langs

Onze specialisten staan voor je klaar om je blaasinstrument weer (beter) als nieuw te laten klinken. Roger Wiggers: ‘De muzikanten komen hier voor kwaliteit. We geven eerlijk en duidelijk advies en zorgen voor een hoogwaardige reparatie. Het team heeft een scherp oog voor detail en een diepgaande kennis van blaasinstrumenten. Kom gerust langs in ons unieke atelier waar wij en onze klanten trots op zijn!’
Snel navigeren

Vakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van dinsdag 6 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Zijn er vragen of wil je alvast een reparatie aanmelden. Neem dan contact met ons op!