Wiggers Muziekinstrumenten logo

Baritonsaxofoon

Blaasinstrumenten
Roger Wiggers,
De baritonsaxofoon valt op door zijn diepe, krachtige geluid dat een solide basis biedt in het saxofoonensemble. Met zijn lagere tonen voegt de bariton een uniek karakter toe dat een aanvulling vormt op de hogere saxofoons en andere blaasinstrumenten. Bij Wiggers Muziekinstrumenten begrijpen we de passie en toewijding die gepaard gaan met het bespelen van een baritonsaxofoon. Als gerenommeerd atelier voor blaasinstrumenten zijn we trots op ons vakmanschap en onze expertise op het gebied van saxofoons. Of je nu een ervaren saxofonist bent of net begint, bij Wiggers vind je alles wat je nodig hebt om de baritonsaxofoon te kunnen en blijven spelen.

Een compleet aanbod voor baritonsaxofoon

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor baritonsaxofoon, waaronder:

Een compleet aanbod voor baritonsaxofoons

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor baritonsaxofoons, waaronder:

Baritonsaxofoon kopen en uitproberen

Bezoek onze showroom in Borne en ervaar persoonlijk ons aanbod van saxofoons. We staan klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de juiste tenorsaxofoon die past bij jouw stijl en behoeften. Tijdens een afspraak bespreken we de voor- en nadelen van verschillende modellen en kan je zelf de klankkwaliteit uitproberen. Bij het uitzoeken van een geschikte baritonsaxofoon kan je letten op de klankkwaliteit, de speelbaarheid; hoe comfortabel het instrument aanvoelt tijdens het spelen, inclusief de responsiviteit van de toetsen en kleppen, de soepelheid van de klepmechanismen en de algehele ergonomie.

Als je liever online winkelt, bekijk dan ons assortiment in de webshop. Met gedetailleerde beschrijvingen en afbeeldingen kun je gemakkelijk de perfecte baritonsaxofoon vinden, waar je ook bent.

Reparatie, revisie en onderhoud van mijn baritonsaxofoon

Onze ervaren technici zijn gespecialiseerd in het repareren, reviseren en onderhouden van tenorsaxofoons. Of het nu gaat om kleine aanpassingen of uitgebreide reparaties, wij zorgen ervoor dat je baritonsaxofoon in optimale staat blijft verkeren.

Veelvoorkomende problemen bij saxofoons

Als saxofonist kan je te maken krijgen met verschillende problemen, zoals lekkende pads, klepafstellingen en mechanische slijtage. Bij Wiggers hebben we de expertise om deze problemen snel en efficiënt op te lossen, zodat je snel weer kunt spelen.

duimhaak-solderen
Repareren of vervangen
saxofoon-afstellen
Kleppen, polsters en uitlijning
onderdelen-draaien
Maatwerk, instrument als nieuw
Meer problemen laden…

Hoe Wiggers Muziekinstrumenten met saxofoons werkt

Bij Wiggers zetten we ons in voor kwaliteit in elke fase van ons werk. Gedreven door onze liefde voor muziek streven we ernaar om elke klant de beste service te bieden, of het nu gaat om de aankoop van een baritonsaxofoon, reparatie of simpelweg advies. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken in ons atelier.

Waarom wij gek zijn van de baritonsaxofoon:

De baritonsaxofoon is de bijna de grootste saxofoon

De baritonsaxofoon is bijna de grootste en laagst klinkende saxofoon in de familie, met een diep en krachtig geluid. Vanwege zijn grootte en gewicht wordt de baritonsaxofoon vaak beschouwd als een van de meest fysiek veeleisende saxofoons om te bespelen. Hoewel de baritonsaxofoon vaak wordt gebruikt als onderdeel van een ensemble, kan het ook als soloinstrument worden gebruikt voor het spelen van melodische lijnen en solo’s.

De baritonsaxofoon maakt de baslijn

In veel ensembles en bands speelt de baritonsaxofoon de baslijnen, waardoor het een essentieel onderdeel van de ritmesectie is. Vanwege zijn grootte en specifieke rol is de baritonsaxofoon minder vaak te vinden in ensembles en orkesten dan de andere saxofoons.

Kijk in de webshop voor ons aanbod aan baritonsaxofoons.

Wiggers Muziekinstrumenten biedt professionele onderhoudsbeurten voor saxofoons aan. Onze ervaren technici zorgen ervoor dat je saxofoon grondig wordt gereinigd, afgesteld en indien nodig gerepareerd, zodat hij weer in optimale staat verkeert. Maak een afspraak in ons atelier voor een deskundige service.

Geen zorgen, Wiggers heeft uitgebreide ervaring in het oplossen van veelvoorkomende problemen met saxofoons. Of het nu gaat om lekkende pads, gebogen kleppen of andere technische problemen, onze deskundige technici kunnen je saxofoon weer optimaal laten klinken en spelen. Neem contact met ons op voor een diagnose en reparatie.

Ja, bij Wiggers bieden we de mogelijkheid om je oude saxofoon in te ruilen bij aankoop van een nieuwe. Breng je oude saxofoon mee naar onze showroom en ons team zal een eerlijke waardebepaling doen, zodat je kunt profiteren van korting op je nieuwe aankoop.

Absoluut! Ons deskundige team staat klaar om je te adviseren bij de aankoop van een nieuwe saxofoon. Bezoek onze showroom waar je verschillende modellen kunt uitproberen en ons team je kan helpen bij het kiezen van de saxofoon die het beste bij je past.

Om je saxofoon in topconditie te houden, raden we aan om regelmatig de buitenkant en het mondstuk schoon te maken met een zachte doek en een speciale saxofoonreiniger. Daarnaast is het belangrijk om jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren bij Wiggers, waarbij alle onderdelen grondig worden gereinigd, geolied en afgesteld voor optimale prestaties.

Heb je een een andere vraag? Kom gerust langs, we beantwoorden ze graag in ons atelier en showroom in Borne. Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag : 9.00u tot 17.30u. Zaterdag : 9.00u tot 16:00u.
Of neem direct contact op.

Jouw instrument weer in origineel staat brengen

Kom gerust langs

Onze specialisten staan voor je klaar om je blaasinstrument weer (beter) als nieuw te laten klinken. Roger Wiggers: ‘De muzikanten komen hier voor kwaliteit. We geven eerlijk en duidelijk advies en zorgen voor een hoogwaardige reparatie. Het team heeft een scherp oog voor detail en een diepgaande kennis van blaasinstrumenten. Kom gerust langs in ons unieke atelier waar wij en onze klanten trots op zijn!’
Snel navigeren

Vakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van dinsdag 6 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Zijn er vragen of wil je alvast een reparatie aanmelden. Neem dan contact met ons op!