Wiggers Muziekinstrumenten logo

Bes-cornet

Blaasinstrumenten
Roger Wiggers,
De bes-cornet heeft een conische boring en drie ventielen, vergelijkbaar met een trompet, maar met een zachtere en rondere klank. Het instrument is compacter dan een trompet en heeft een iets grotere beker, waardoor het een warmere toon produceert. Bij Wiggers begrijpen we de passie en toewijding die gepaard gaan met het bespelen van een bes-cornet. Als gerenommeerd atelier voor blaasinstrumenten zijn we trots op ons vakmanschap en onze expertise op het gebied van cornetten. Of je nu een ervaren cornetist bent of net begint, bij Wiggers vind je alles wat je nodig hebt om de bes-cornet te kunnen en blijven spelen.

Een compleet aanbod voor Bes-cornet

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor Bes-cornet, waaronder:

Een compleet aanbod voor bes-cornet

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor cornetten, waaronder:

Bes-cornet kopen en uitproberen

Bezoek onze showroom in Borne en ervaar persoonlijk ons aanbod van cornetten. We staan klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de juiste cornet die past bij jouw stijl en behoeften. Zoek je een betaalbaar beginnersmodel of wil je juist een professionele bes-cornet? Tijdens een afspraak bespreken we de voor- en nadelen van verschillende cornetten en kan je zelf de klankkwaliteit uitproberen. Het bespelen van de bes-cornet vereist een goede ademhalingstechniek, lipbeheersing en vingerzetting. Het is belangrijk dat de bes-cornet comfortabel aanvoelt tijdens het spelen. Muzikanten letten op de ergonomie van de ventielen, de afstand tussen de ventielen en de grootte van de grepen, om ervoor te zorgen dat ze gemakkelijk en nauwkeurig kunnen spelen zonder onnodige spanning.

Reparatie, revisie en onderhoud van mijn cornet

Onze ervaren technici zijn gespecialiseerd in het repareren, reviseren en onderhouden van cornetten. Of het nu gaat om kleine aanpassingen of uitgebreide reparaties, wij zorgen ervoor dat je cornet in optimale staat blijft verkeren. Wij begrijpen hoe belangrijk je instrument voor je is, daarom behandelen we elke cornet met de grootste zorg en aandacht, ongeacht het merk of model.

Veelvoorkomende problemen bij cornetten

Als cornetist kan je te maken krijgen met verschillende problemen, zoals beschadigde of versleten onderdelen waaronder ventielen, ventielblokken en de behuizing zelf. Bij Wiggers hebben we de expertise om deze problemen snel en efficiënt op te lossen, zodat je snel weer kunt spelen. Veelvoorkomende problemen zijn onder meer lekkende ventielen, versleten ventielblokken, corrosie in het leadpipe-gebied, verstopte waterkleppen en beschadigingen aan de lak of het oppervlak van het instrument. Regelmatig onderhoud en inspectie van deze onderdelen zijn cruciaal om de speelbaarheid, klankkwaliteit en duurzaamheid van de bes-cornet te behouden.

schone-mondstukbuis
Grondige reiniging
ventiel-richten
Ventielafwijkingen aanpakken
stempomp-bocht-kapot
Uitdeuken en polijsten
Meer problemen laden…

Hoe Wiggers Muziekinstrumenten met bes-cornetten werkt

Gedreven door onze liefde voor muziek streven we ernaar om elke klant de beste service te bieden, of het nu gaat om de aankoop van een cornet, reparatie of simpelweg advies. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken in ons atelier.

Waarom wij gek zijn van cornetten:

Cornetten hebben een rijke geschiedenis

De cornet heeft een historie die teruggaat tot de 19e eeuw en is sindsdien een geliefd instrument gebleven in verschillende muziekgenres, van brassbands tot jazz en klassiek. De Es-cornet heeft een conische boring, vergelijkbaar met de bugel, wat resulteert in een warme en rijke klank. Het heeft drie ventielen die de speler helpen om verschillende noten en toonhoogtes te produceren.

De bes-cornet heeft een iconisch repertoire

De bes-cornet heeft een rijk repertoire aan solowerken, ensemblestukken en arrangementen voor brassbands. Bekende componisten zoals Edward Gregson, Philip Sparke en Eric Ball hebben speciaal voor de bes-cornet geschreven, wat bijdraagt aan de populariteit en het erfgoed van het instrument.

Kijk in de webshop voor ons aanbod aan bes-cornetten.

Wiggers Muziekinstrumenten biedt uitgebreide onderhouds- en reparatiediensten voor cornets. Onze ervaren technici kunnen alles van kleine aanpassingen tot volledige revisies uitvoeren om ervoor te zorgen dat je cornet in optimale staat blijft verkeren. Neem contact met ons op om een afspraak te maken of breng je cornet langs in onze werkplaats voor een professionele onderhoudsbeurt.

Als je cornet een veelvoorkomend probleem vertoont, zoals lekkende ventielen, problemen met de toonkwaliteit, of mechanische problemen, kunnen onze deskundige technici je helpen. We hebben de ervaring en kennis om snel en efficiënt het probleem te diagnosticeren en op te lossen, zodat je weer kunt genieten van een optimale speelervaring met je cornet.

Ja, bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we de mogelijkheid om je oude cornet in te ruilen bij de aankoop van een nieuwe. Dit kan helpen om de kosten van je nieuwe cornet te verlagen en tegelijkertijd een nieuw leven te geven aan je oude instrument. Neem contact met ons op voor meer informatie over het inruilproces.

Absoluut, onze deskundige medewerkers staan klaar om je te adviseren bij de aankoop van een nieuwe cornet. Of je nu op zoek bent naar een beginnersmodel of een professionele cornet, we kunnen je helpen bij het kiezen van het juiste instrument dat past bij je speelstijl, budget en muzikale doelen.

Om je cornet in topconditie te houden, is regelmatig onderhoud essentieel. Dit omvat het schoonmaken van je instrument na elke speelsessie, het regelmatig controleren en smeren van de ventielen, het vervangen van versleten onderdelen indien nodig, en het opslaan van je cornet in een geschikte koffer of hoes om bescherming te bieden tegen beschadigingen en extreme temperaturen. Voor meer gedetailleerde onderhoudstips kun je altijd contact met ons opnemen.

Heb je een een andere vraag? Kom gerust langs, we beantwoorden ze graag in ons atelier en showroom in Borne. Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag : 9.00u tot 17.30u. Zaterdag : 9.00u tot 16:00u.
Of neem direct contact op.

Jouw instrument weer in origineel staat brengen

Kom gerust langs

Onze specialisten staan voor je klaar om je blaasinstrument weer (beter) als nieuw te laten klinken. Roger Wiggers: ‘De muzikanten komen hier voor kwaliteit. We geven eerlijk en duidelijk advies en zorgen voor een hoogwaardige reparatie. Het team heeft een scherp oog voor detail en een diepgaande kennis van blaasinstrumenten. Kom gerust langs in ons unieke atelier waar wij en onze klanten trots op zijn!’
Snel navigeren

Vakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van dinsdag 6 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Zijn er vragen of wil je alvast een reparatie aanmelden. Neem dan contact met ons op!