Wiggers Muziekinstrumenten logo

Bugel

Blaasinstrumenten
Roger Wiggers,
De bugel, met zijn conische boring en warme klank, staat bekend om zijn unieke geluid en veelzijdigheid in verschillende muziekgenres. De bugel is afgeleid van de posthoorn en werd oorspronkelijk gebruikt als signaalinstrument in militaire en jachtcontexten voordat het evolueerde tot een muziekinstrument. Bij Wiggers begrijpen we de passie en toewijding die gepaard gaan met het bespelen van een bugel. Als gerenommeerd atelier voor blaasinstrumenten zijn we trots op ons vakmanschap en onze expertise op het gebied van bugels. Of je nu een ervaren bugelspeler bent of net begint, bij Wiggers vind je alles wat je nodig hebt om de bugel te kunnen bespelen en onderhouden.

Een compleet aanbod voor bugel

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor bugel, waaronder:

Een compleet aanbod voor bugels

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor bugels, waaronder:

Bugel kopen en uitproberen

Bezoek onze showroom in Borne en ervaar persoonlijk ons aanbod van bugels. Onze deskundige medewerkers helpen je bij het kiezen van de juiste bugel die past bij jouw stijl en behoeften. Of je nu een beginner bent op zoek naar een betaalbaar model of een professional die een hoogwaardige bugel zoekt, wij hebben het allemaal. Er zijn verschillende soorten bugels, waaronder de sopraanbugel, altbugel, tenorbugel en baritonbugel. Elk model heeft zijn eigen unieke klank en toepassingen.

Als je liever online winkelt, bekijk dan ons assortiment in de webshop.

Reparatie, revisie en onderhoud van mijn bugel

Onze ervaren technici zijn gespecialiseerd in het repareren, reviseren en onderhouden van bugels. Of het nu gaat om kleine aanpassingen of uitgebreide reparaties, wij zorgen ervoor dat je bugel in optimale staat blijft verkeren.

Veelvoorkomende problemen bij bugels

Als bugelspeler kun je te maken krijgen met verschillende problemen, zoals lekkende ventielen, vastzittende schuiven, versleten ventielblokken en beschadigingen aan de lak. Bij Wiggers hebben we de expertise om deze problemen snel en efficiënt op te lossen, zodat je snel weer kunt spelen.

schone-mondstukbuis
Grondige reiniging
ventiel-richten
Ventielafwijkingen aanpakken
stempomp-bocht-kapot
Uitdeuken en polijsten
Meer problemen laden…

Hoe Wiggers met bugels werkt

Gedreven door onze liefde voor muziek streven we ernaar om elke klant de beste service te bieden, of het nu gaat om de aankoop van een cornet, reparatie of simpelweg advies. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken in ons atelier.

Waarom wij gek zijn van bugels

De bugel heeft een uniek geluid

Met zijn warme en melodieuze klank voegt de bugel een uniek karakter toe aan elke muzikale compositie. In tegenstelling tot trompetten en trombones, die een cilindrische boring hebben, heeft de bugel een conische boring. Dit draagt bij aan zijn warme en ronde klank.

De bugel wordt vaak gebruikt in film en televisie

De bugel wordt vaak gebruikt in filmmuziek en soundtracks, vooral in scènes met een nostalgische of emotionele lading vanwege zijn warme en expressieve klank.

Evolutie van het ontwerp

Hoewel de traditionele bugel een ventielinstrument is, zijn er ook varianten met cilindrische ventielen en zelfs modellen zonder ventielen, zoals de flugelhorn, die ook onder de noemer “bugel” vallen.

Kijk in de webshop voor ons aanbod aan bugels.

Wiggers Muziekinstrumenten biedt professionele onderhouds- en reparatiediensten voor bugels. Onze ervaren technici zijn gespecialiseerd in het onderhouden van bugels, inclusief reiniging, vervanging van ventielen en reparatie van eventuele defecten. Neem contact met ons op om een afspraak te maken voor een onderhoudsbeurt voor uw bugel.

Veelvoorkomende problemen bij bugels zijn onder meer lekkende ventielen, vastzittende of defecte ventielen, problemen met de stemming en algemene slijtage. Onze deskundige technici kunnen deze problemen snel diagnosticeren en repareren, zodat uw bugel weer optimaal kan presteren.

Ja, bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we de mogelijkheid om uw oude bugel in te ruilen bij de aankoop van een nieuwe bugel. Neem contact met ons op voor meer informatie over het inruilproces en om de waarde van uw oude bugel te bepalen.

Absoluut, onze ervaren medewerkers staan klaar om u te adviseren bij de aankoop van een nieuwe bugel. We kunnen u helpen bij het kiezen van een bugel die past bij uw speelstijl, niveau en budget. Bezoek onze showroom in Borne of neem contact met ons op voor persoonlijk advies.

Om uw bugel in optimale conditie te houden, raden we aan om regelmatig onderhoud uit te voeren, zoals het reinigen van de bugel na het spelen, het smeren van de ventielen en het controleren op eventuele tekenen van slijtage. Bewaar uw bugel op een droge en veilige plaats en vermijd blootstelling aan extreme temperaturen of vochtigheid. Als u twijfelt over het onderhoud van uw bugel, kunt u altijd contact met ons opnemen voor advies.

Neem gerust contact met ons op als u nog andere vragen heeft over uw bugel of onze diensten. We staan ​​klaar om u te helpen!

Heb je een een andere vraag? Kom gerust langs, we beantwoorden ze graag in ons atelier en showroom in Borne. Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag : 9.00u tot 17.30u. Zaterdag : 9.00u tot 16:00u.
Of neem direct contact op.

Jouw instrument weer in origineel staat brengen

Kom gerust langs

Onze specialisten staan voor je klaar om je blaasinstrument weer (beter) als nieuw te laten klinken. Roger Wiggers: ‘De muzikanten komen hier voor kwaliteit. We geven eerlijk en duidelijk advies en zorgen voor een hoogwaardige reparatie. Het team heeft een scherp oog voor detail en een diepgaande kennis van blaasinstrumenten. Kom gerust langs in ons unieke atelier waar wij en onze klanten trots op zijn!’
Snel navigeren

Vakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van dinsdag 6 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Zijn er vragen of wil je alvast een reparatie aanmelden. Neem dan contact met ons op!