Wiggers Muziekinstrumenten logo

Dwarsfluit

Blaasinstrumenten
Roger Wiggers,
Bij Wiggers begrijpen we de passie en toewijding die gepaard gaan met het bespelen van een dwarsfluit. Als gerenommeerd atelier voor blaasinstrumenten zijn we trots op ons vakmanschap en onze expertise op het gebied van dwarsfluiten. Of je nu een ervaren fluitist bent of net begint, bij Wiggers vind je alles wat je nodig hebt om dwarsfluit te kunnen en blijven spelen.

Een compleet aanbod voor dwarsfluit

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor dwarsfluit, waaronder:

Dwarsfluit kopen en uitproberen

Bezoek onze showroom in Borne en ervaar persoonlijk ons aanbod van dwarsfluiten. We staan klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de juiste dwarsfluit die past bij jouw stijl en behoeften. Zoek je een betaalbaar beginnersmodel of wil je juist een professionele dwarsfluit? Tijdens een afspraak bespreken we de voor- en nadelen van verschillende fluiten en kan je zelf de klankkwaliteit uitproberen.

Als je liever online winkelt, bekijk dan ons assortiment in de webshop. Met gedetailleerde beschrijvingen en afbeeldingen kun je gemakkelijk de perfecte dwarsfluit vinden, waar je ook bent.

Reparatie, revisie en onderhoud van mijn dwarsfluit

Onze ervaren technici zijn gespecialiseerd in het repareren, reviseren en onderhouden van dwarsfluiten. Of het nu gaat om kleine aanpassingen of uitgebreide reparaties, wij zorgen ervoor dat je dwarsfluit in optimale staat blijft verkeren. Wij begrijpen hoe belangrijk je instrument voor je is, daarom behandelen we elke fluit met de grootste zorg en aandacht, ongeacht het merk of model.

Veelvoorkomende problemen bij dwarsfluiten

Als fluitist kun je te maken krijgen met verschillende problemen, zoals klepafstellingen of lekkages. Bij Wiggers hebben we de expertise om deze problemen snel en efficiënt op te lossen, zodat je snel weer kunt spelen. Veelvoorkomende problemen zijn:

onderdelen-draaien
Maatwerk, instrument als nieuw
uitdeuken
Butsen, vouwen, deuken herstellen
onderdeel-vervangen
Kurk, vilt, veertjes en polsters
Meer problemen laden…

Hoe Wiggers Muziekinstrumenten met dwarsfluiten werkt

Bij Wiggers zetten we ons in voor kwaliteit in elke fase van ons werk. Gedreven door onze liefde voor muziek streven we ernaar om elke klant de beste service te bieden, of het nu gaat om de aankoop van een dwarsfluit, reparatie of simpelweg advies. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken in ons atelier. We zijn er om je muzikale reis te ondersteunen en de pracht en speelbaarheid van je dwarsfluit te behouden. Waarom wij gek zijn van dwarsfluiten:

Dwarsfluiten zijn een van de oudste instrumenten

De dwarsfluit heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren geleden. Wiggers begrijpt de traditie en vakmanschap die komen kijken bij het maken en onderhouden van deze historische instrumenten.

Dwarsfluiten zijn complexe instrumenten

Met meer dan 16 toongaten en vele kleppen en mechanismen, is de dwarsfluit een complex instrument om te bouwen en te onderhouden. Wiggers Muziekinstrumenten heeft diepgaande kennis van de interne werking van dwarsfluiten en kan elk aspect van het instrument perfectioneren.

De dwarsfluit heeft een veelzijdig repertoire

Van klassieke muziek tot jazz en pop, de dwarsfluit is een veelzijdig instrument dat in verschillende muziekgenres wordt gebruikt. Wiggers begrijpt de verschillende speelstijlen en kan advies geven over het vinden van de juiste fluit voor elke muzikale behoefte.

Kijk in de webshop voor ons aanbod aan dwarsfluiten.

Bij Wiggers bieden we professionele onderhoudsbeurten voor dwarsfluiten aan. Onze ervaren technici zorgen ervoor dat je fluit grondig wordt gereinigd, afgesteld en indien nodig gerepareerd, zodat hij weer in optimale staat verkeert. Maak een afspraak in ons atelier voor een deskundige service.

Geen zorgen, Wiggers heeft uitgebreide ervaring in het oplossen van veelvoorkomende problemen met dwarsfluiten. Onze deskundige technici kunnen lekkages verhelpen, kleppen afstellen en gebroken toongaten repareren om je dwarsfluit weer optimaal te laten klinken. Neem contact met ons op voor een diagnose en reparatie.

Ja, bij Wiggers bieden we de mogelijkheid om je oude dwarsfluit in te ruilen bij aankoop van een nieuwe. Breng je oude fluit mee naar onze showroom en ons team zal een eerlijke waardebepaling doen, zodat je kunt profiteren van korting op je nieuwe aankoop.

Absoluut! Ons deskundige team staat klaar om je te adviseren bij de aankoop van een nieuwe dwarsfluit. Bezoek onze showroom waar je verschillende modellen kunt uitproberen en ons team je kan helpen bij het kiezen van de fluit die het beste bij je past.

Om je dwarsfluit in topconditie te houden, raden we aan om regelmatig de buitenkant en het mondstuk schoon te maken met een zachte doek en een speciale fluitreiniger. Daarnaast is het belangrijk om jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren bij Wiggers, waarbij alle onderdelen grondig worden gereinigd, geolied en afgesteld voor optimale prestaties.

Heb je een een andere vraag? Kom gerust langs, we beantwoorden ze graag in ons atelier en showroom in Borne. Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag : 9.00u tot 17.30u. Zaterdag : 9.00u tot 16:00u.
Of neem direct contact op.

Jouw instrument weer in origineel staat brengen

Kom gerust langs

Onze specialisten staan voor je klaar om je blaasinstrument weer (beter) als nieuw te laten klinken. Roger Wiggers: ‘De muzikanten komen hier voor kwaliteit. We geven eerlijk en duidelijk advies en zorgen voor een hoogwaardige reparatie. Het team heeft een scherp oog voor detail en een diepgaande kennis van blaasinstrumenten. Kom gerust langs in ons unieke atelier waar wij en onze klanten trots op zijn!’
Snel navigeren

Vakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van dinsdag 6 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Zijn er vragen of wil je alvast een reparatie aanmelden. Neem dan contact met ons op!