Wiggers Muziekinstrumenten logo

Euphonium

Blaasinstrumenten
Roger Wiggers,
De euphonium, ook wel bekend als de tenor tuba, is een koperen blaasinstrument met een conische boring en drie of vier ventielen. In vergelijking met andere koperen blaasinstrumenten heeft de euphonium een warme, rijke klank en een breed bereik. Bij Wiggers begrijpen we de passie en toewijding die gepaard gaan met het bespelen van de euphonium. Als gerenommeerd atelier voor blaasinstrumenten zijn we trots op ons vakmanschap en onze expertise op het gebied van euphoniums. Of je nu een ervaren euphoniumspeler bent of net begint, bij Wiggers vind je alles wat je nodig hebt om de euphonium te kunnen en blijven bespelen.

Een compleet aanbod voor euphonium

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor euphonium, waaronder:

Een compleet aanbod voor euphonium

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor euphoniums, waaronder:

Euphonium kopen en uitproberen

Bezoek onze showroom in Borne en ervaar persoonlijk ons aanbod van euphoniums. We staan klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de juiste euphonium die past bij jouw stijl en behoeften. Of je nu een student bent op zoek naar een betaalbaar model of een professionele muzikant die een hoogwaardige euphonium wil, we hebben verschillende opties beschikbaar. Tijdens een afspraak bespreken we de kenmerken en klankkwaliteit van verschillende euphoniums, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Reparatie, revisie en onderhoud van mijn euphonium

Onze ervaren technici zijn gespecialiseerd in het repareren, reviseren en onderhouden van euphoniums. Of het nu gaat om kleine aanpassingen of uitgebreide reparaties, wij zorgen ervoor dat je euphonium in optimale staat blijft verkeren. We begrijpen hoe belangrijk je instrument voor je is, daarom behandelen we elke euphonium met de grootste zorg en aandacht, ongeacht het merk of model.

Veelvoorkomende problemen bij euphoniums

Als euphoniumspeler kun je te maken krijgen met verschillende problemen, zoals lekkende ventielen, problemen met de toonkwaliteit, of mechanische problemen. Bij Wiggers hebben we de expertise om deze problemen snel en efficiënt op te lossen, zodat je snel weer kunt spelen. Regelmatig onderhoud en inspectie van je euphonium zijn cruciaal om de speelbaarheid, klankkwaliteit en duurzaamheid te behouden.

schone-mondstukbuis
Grondige reiniging
ventiel-richten
Ventielafwijkingen aanpakken
stempomp-bocht-kapot
Uitdeuken en polijsten
Meer problemen laden…

Hoe Wiggers Muziekinstrumenten met euphoniums werkt

Gedreven door onze liefde voor muziek streven we ernaar om elke klant de beste service te bieden, of het nu gaat om de aankoop van een euphonium, reparatie of simpelweg advies. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken in ons atelier.

Waarom wij gek zijn op euphoniums:

De euphonium is veelzijdig

De euphonium heeft een veelzijdig karakter en kan worden gebruikt in verschillende muziekgenres, variërend van brassbands en harmonieorkesten tot jazzensembles en solorepertoire.

Het warme en rijke geluid van de ephonium

De euphonium staat bekend om zijn warme, rijke klank en melodische mogelijkheden. Het instrument kan zowel melodieuze lijnen spelen als krachtige, sonore bassen produceren.

Traditie en erfgoed:

De euphonium heeft een rijke geschiedenis en is een essentieel onderdeel van vele traditionele ensembles en concertbands over de hele wereld. Talloze componisten hebben speciaal voor de euphonium geschreven, waardoor het instrument een belangrijke rol speelt in het muzikale erfgoed.

Kijk in de webshop voor ons aanbod aan euphoniums.

Wiggers Muziekinstrumenten biedt uitgebreide onderhouds- en reparatiediensten voor euphoniums. Onze ervaren technici kunnen alles van kleine aanpassingen tot volledige revisies uitvoeren om ervoor te zorgen dat je euphonium in optimale staat blijft verkeren. Neem contact met ons op om een afspraak te maken of breng je euphonium langs in onze werkplaats voor een professionele onderhoudsbeurt.

Als je euphonium een veelvoorkomend probleem vertoont, zoals lekkende ventielen, problemen met de toonkwaliteit, of mechanische problemen, kunnen onze deskundige technici je helpen. We hebben de ervaring en kennis om snel en efficiënt het probleem te diagnosticeren en op te lossen, zodat je weer kunt genieten van een optimale speelervaring met je euphonium.

Ja, bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we de mogelijkheid om je oude euphonium in te ruilen bij de aankoop van een nieuwe. Dit kan helpen om de kosten van je nieuwe euphonium te verlagen en tegelijkertijd een nieuw leven te geven aan je oude instrument. Neem contact met ons op voor meer informatie over het inruilproces.

Absoluut, onze deskundige medewerkers staan klaar om je te adviseren bij de aankoop van een nieuwe euphonium. Of je nu op zoek bent naar een beginnersmodel of een professionele euphonium, we kunnen je helpen bij het kiezen van het juiste instrument dat past bij je speelstijl, budget en muzikale doelen.

Om je euphonium in topconditie te houden, is regelmatig onderhoud essentieel. Dit omvat het schoonmaken van je instrument na elke speelsessie, het regelmatig controleren en smeren van de ventielen, het vervangen van versleten onderdelen indien nodig, en het opslaan van je euphonium in een geschikte koffer of hoes om bescherming te bieden tegen beschadigingen en extreme temperaturen. Voor meer gedetailleerde onderhoudstips kun je altijd contact met ons opnemen.

Heb je een een andere vraag? Kom gerust langs, we beantwoorden ze graag in ons atelier en showroom in Borne. Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag : 9.00u tot 17.30u. Zaterdag : 9.00u tot 16:00u.
Of neem direct contact op.

Jouw instrument weer in origineel staat brengen

Kom gerust langs

Onze specialisten staan voor je klaar om je blaasinstrument weer (beter) als nieuw te laten klinken. Roger Wiggers: ‘De muzikanten komen hier voor kwaliteit. We geven eerlijk en duidelijk advies en zorgen voor een hoogwaardige reparatie. Het team heeft een scherp oog voor detail en een diepgaande kennis van blaasinstrumenten. Kom gerust langs in ons unieke atelier waar wij en onze klanten trots op zijn!’
Snel navigeren

Vakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van dinsdag 6 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Zijn er vragen of wil je alvast een reparatie aanmelden. Neem dan contact met ons op!