Wiggers Muziekinstrumenten logo

Hobo

Blaasinstrumenten
Roger Wiggers,
Het woord "hobo" is afgeleid van het Franse "hautbois", wat "hoog hout" betekent. Dit verwijst naar het feit dat de hobo oorspronkelijk werd gemaakt van hout en een hoge toon heeft. De hobo heeft een kenmerkende warme en expressieve klank, die wordt beschreven als zowel krachtig als melancholisch. Bij Wiggers begrijpen we de passie en toewijding die gepaard gaan met het bespelen van een hobo. Als gerenommeerd atelier voor blaasinstrumenten zijn we trots op ons vakmanschap en onze expertise op het gebied van hobo's. Of je nu een ervaren hoboïst bent of net begint, bij Wiggers vind je alles wat je nodig hebt om hobo te kunnen en blijven spelen.

Een compleet aanbod voor hobo

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor hobo, waaronder:

Een compleet aanbod voor hobo’s

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor hobo’s, waaronder:

Hobo kopen en uitproberen

Bezoek onze showroom in Borne en ervaar persoonlijk ons aanbod van hobo’s. We staan klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de juiste hobo die past bij jouw stijl en behoeften. Of je nu op zoek bent naar een studentenmodel of een professionele hobo van topkwaliteit, we hebben het allemaal. Tijdens een afspraak bespreken we de voor- en nadelen van verschillende hobo’s en kun je zelf de klankkwaliteit uitproberen.

Bij het kiezen van een hobo zijn er verschillende aspecten waar je op kunt letten om ervoor te zorgen dat je het instrument vindt dat het beste bij je past. Enkele belangrijke overwegingen zijn: materiaal, merk en model, stemming, comfort en budget. 

Verschillende merken en modellen hobo’s kunnen subtiele verschillen vertonen in klank, speelbaarheid en kwaliteit van de constructie. Het is belangrijk om verschillende merken en modellen uit te proberen om te zien welke het beste bij je past.

Als je liever online winkelt, bekijk dan ons assortiment in de webshop. Met gedetailleerde beschrijvingen en afbeeldingen kun je gemakkelijk de perfecte hoorn vinden, waar je ook bent.

Reparatie, revisie en onderhoud van mijn hobo

Onze ervaren technici zijn gespecialiseerd in het repareren, reviseren en onderhouden van hobo’s. Of het nu gaat om kleine aanpassingen of uitgebreide reparaties, wij zorgen ervoor dat je hobo in optimale staat blijft verkeren. We begrijpen hoe belangrijk je instrument voor je is, daarom behandelen we elke hobo met de grootste zorg en aandacht, ongeacht het merk of model.

Veelvoorkomende problemen bij hobo’s

Als hoboïst kun je te maken krijgen met verschillende problemen, zoals klepafstellingen, lekkages of gebroken onderdelen. Bij Wiggers hebben we de expertise om deze problemen snel en efficiënt op te lossen, zodat je snel weer kunt spelen.

onderdelen-draaien
Maatwerk, instrument als nieuw
frezen-toongaten
Gebroken toongat vervangen
onderdeel-vervangen
Kurk, vilt, veertjes en polsters
Meer problemen laden…

Hoe Wiggers Muziekinstrumenten met hobo’s werkt

Bij Wiggers zetten we ons in voor excellentie in elke fase van ons werk. Gedreven door onze liefde voor muziek streven we ernaar om elke klant de beste service te bieden, of het nu gaat om de aankoop van een hobo, reparatie of simpelweg advies. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken in ons atelier.

Waarom we gek zijn van hobo’s: 

De hobo is veelzijdig in ensembles 

Hoewel de hobo vaak wordt geassocieerd met klassieke muziek, wordt het ook gebruikt in andere genres, zoals jazz, filmmuziek en volksmuziek. Het wordt vaak ingezet in orkesten, kamermuziekgroepen en zelfs in pop- en rockbands.

De hobo heeft een unieke klank 

De hobo staat bekend om zijn unieke en herkenbare klank, die zowel warm als expressief kan zijn. Dit komt door de resonantie van het houten lichaam van het instrument en de specifieke vorm van de klankbeker.

De hobo is een dubbelrietinstrument

De hobo behoort tot de familie van de dubbelrietinstrumenten, wat betekent dat het geluid wordt geproduceerd door twee dunne rieten die tegen elkaar worden geplaatst en trillen wanneer er lucht doorheen wordt geblazen.

Kijk in de webshop voor ons aanbod aan hobo’s.

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we professionele onderhoudsbeurten voor hobo’s aan. Onze ervaren technici zorgen ervoor dat je hobo grondig wordt gereinigd, afgesteld en indien nodig gerepareerd, zodat hij weer in optimale staat verkeert. Maak een afspraak in ons atelier voor een deskundige service.

Lekkende kleppen zijn een veelvoorkomend probleem bij hobo’s. Bij Wiggers hebben we uitgebreide ervaring in het oplossen van dit probleem. Onze deskundige technici kunnen de kleppen afstellen en eventuele lekkages verhelpen, zodat je hobo weer optimaal speelt. Neem contact met ons op voor een diagnose en reparatie.

Ja, bij Wiggers bieden we de mogelijkheid om je oude hobo in te ruilen bij aankoop van een nieuwe. Breng je oude instrument mee naar onze showroom en ons team zal een eerlijke waardebepaling doen, zodat je kunt profiteren van korting op je nieuwe aankoop.

Absoluut! Ons deskundige team staat klaar om je te adviseren bij de aankoop van een nieuwe hobo. Bezoek onze showroom waar je verschillende modellen kunt uitproberen en ons team je kan helpen bij het kiezen van de hobo die het beste bij je past.

Om je hobo in topconditie te houden, raden we aan om regelmatig de buitenkant schoon te maken met een zachte doek en speciale hobo-reiniger voor de kleppen en het riet. Daarnaast is het belangrijk om periodiek een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren bij Wiggers, waarbij alle onderdelen grondig worden gereinigd, geolied en afgesteld voor optimale prestaties.

Heb je een een andere vraag? Kom gerust langs, we beantwoorden ze graag in ons atelier en showroom in Borne. Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag : 9.00u tot 17.30u. Zaterdag : 9.00u tot 16:00u.
Of neem direct contact op.

Jouw instrument weer in origineel staat brengen

Kom gerust langs

Onze specialisten staan voor je klaar om je blaasinstrument weer (beter) als nieuw te laten klinken. Roger Wiggers: ‘De muzikanten komen hier voor kwaliteit. We geven eerlijk en duidelijk advies en zorgen voor een hoogwaardige reparatie. Het team heeft een scherp oog voor detail en een diepgaande kennis van blaasinstrumenten. Kom gerust langs in ons unieke atelier waar wij en onze klanten trots op zijn!’
Snel navigeren

Vakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van dinsdag 6 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Zijn er vragen of wil je alvast een reparatie aanmelden. Neem dan contact met ons op!