Wiggers Muziekinstrumenten logo

Hoorn

Blaasinstrumenten
Roger Wiggers,
De hoorn, ook wel bekend als de jachthoorn, heeft een warme en sonore klank. Dit koperen blaasinstrument heeft een karakteristieke conische vorm en uitlopend mondstuk. Het bespelen van de hoorn vereist een goede ademtechniek, embouchure en controle over de hand in de klankbeker om de toonhoogte te kunnen variëren. Het is een uitdagend instrument dat veel vaardigheid en toewijding vereist om te beheersen. Bij Wiggers begrijpen we die toewijding. Als gerenommeerd atelier voor blaasinstrumenten zijn we trots op ons vakmanschap en onze expertise op het gebied van hoorns. Of je nu een ervaren hoornist bent of net begint, bij Wiggers vind je alles wat je nodig hebt om hoorn te kunnen en blijven spelen.

Een compleet aanbod voor hoorn

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor hoorn, waaronder:

Een compleet aanbod voor hoorns

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor hoorns, waaronder:

Hoorn kopen en uitproberen

Bezoek onze showroom in Borne en ervaar persoonlijk ons aanbod van hoorns. We staan klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de juiste hoorn die past bij jouw stijl en behoeften. Zoek je een rechte of conische boring? Een rechte boring zorgt over het algemeen voor een heldere en directe klank, terwijl een conische boring een warmer en voller geluid kan produceren. Bij een hoorn is verder het klepmechanisme, materiaal en gewicht van belang. Sommige spelers geven de voorkeur aan een lichter instrument voor langere speelsessies, of wil je juist meer stabiliteit en controle? 

 Tijdens een afspraak bespreken we de voor- en nadelen van verschillende hoorns en kan je zelf een instrument zoeken dat de beste waarde biedt binnen jouw budget. 

Als je liever online winkelt, bekijk dan ons assortiment in de webshop. Met gedetailleerde beschrijvingen en afbeeldingen kun je gemakkelijk de perfecte hoorn vinden, waar je ook bent.

Reparatie, revisie en onderhoud van mijn hoorn

Onze ervaren technici zijn gespecialiseerd in het repareren, reviseren en onderhouden van hoorns. Of het nu gaat om kleine aanpassingen of uitgebreide reparaties, wij zorgen ervoor dat je hoorn in optimale staat blijft verkeren. Wij begrijpen hoe belangrijk je instrument voor je is, daarom behandelen we elke hoorn met de grootste zorg en aandacht, ongeacht het merk of model.

Veelvoorkomende problemen bij hoorns

De hoorn kan verschillende veelvoorkomende problemen ervaren, waaronder lekkages rond de verbindingen. Kalk ophoping in het cilinderhuis en rotors.

Rotors die goed moeten worden afgesteld voor een goede afdichting. 

Mogelijke beschadigingen als gevolg van gebruik en transport, ophoping van condensatie tijdens het spelen wat kan leiden tot vochtproblemen, en eventuele slijtage of beschadiging van het mondstuk dat de klank en het comfort van de speler kan beïnvloeden. Het regelmatig onderhouden en controleren van deze aspecten is van essentieel belang voor een optimale speelervaring en levensduur van het instrument. Bij Wiggers hebben we de expertise om deze problemen snel en efficiënt op te lossen, zodat je snel weer kunt spelen.

schone-mondstukbuis
Grondige reiniging
ventiel-richten
Ventielafwijkingen aanpakken
Meer problemen laden…

Hoe Wiggers Muziekinstrumenten met hoorns werkt

Bij Wiggers zetten we ons in voor kwaliteit in elke fase van ons werk. Gedreven door onze liefde voor muziek streven we ernaar om elke klant de beste service te bieden, of het nu gaat om de aankoop van een hoorn, reparatie of simpelweg advies. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken in ons atelier. We staan voor je klaar om je te helpen en ervoor te zorgen dat je hoorn zijn prachtige klank en speelbaarheid behoudt.Waarom wij gek zijn van hoorns: 

De hoorn heeft een rijke historie 

Door de eeuwen heen heeft de hoorn een evolutie doorgemaakt, van een primitief jachtinstrument tot een verfijnd muziekinstrument dat een prominente rol speelt in verschillende muziekgenres, waaronder klassiek, jazz en volksmuziek.

De hoorn heeft een uniek geluid 

Met zijn resonante en majestueuze klank is de hoorn in staat om emoties te versterken en een gevoel van diepte en rijkdom aan elke muzikale uitvoering toe te voegen. Het is een onmisbaar geluid van zowel orkest- als kamermuziekensembles wereldwijd.

Het buizenwerk van de hoorn is vakmanschap 

De ingenieuze constructie van de hoorn, met zijn prachtige koperen buizen die naadloos in elkaar overlopen, is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een essentieel onderdeel van zijn karakteristieke geluid en speelbaarheid.

Kijk in de webshop voor ons aanbod aan hoorns.

Bij Wiggers bieden we professionele onderhoudsbeurten voor hoorns aan. Onze ervaren technici zorgen ervoor dat je hoorn grondig wordt gereinigd, afgesteld en indien nodig gerepareerd, zodat hij weer in optimale staat verkeert. Maak een afspraak in ons atelier voor een deskundige service.

Geen zorgen, Wiggers heeft uitgebreide ervaring in het oplossen van veelvoorkomende problemen met hoorns. Onze deskundige technici kunnen lekkages verhelpen, kleppen afstellen en gebroken onderdelen repareren om je hoorn weer optimaal te laten klinken. Neem contact met ons op voor een diagnose en reparatie.

Ja, bij Wiggers bieden we de mogelijkheid om je oude hoorn in te ruilen bij aankoop van een nieuwe. Breng je oude instrument mee naar onze showroom en ons team zal een eerlijke waardebepaling doen, zodat je kunt profiteren van korting op je nieuwe aankoop.

Absoluut! Ons deskundige team staat klaar om je te adviseren bij de aankoop van een nieuwe hoorn. Bezoek onze showroom waar je verschillende modellen kunt uitproberen en ons team je kan helpen bij het kiezen van de hoorn die het beste bij je past.

Om je hoorn in topconditie te houden, raden we aan om regelmatig de buitenkant en de ventielen schoon te maken met een zachte doek en een speciale instrumentreiniger. Daarnaast is het belangrijk om jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren bij Wiggers, waarbij alle onderdelen grondig worden gereinigd, geolied en afgesteld voor optimale prestaties.

Heb je een een andere vraag? Kom gerust langs, we beantwoorden ze graag in ons atelier en showroom in Borne. Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag : 9.00u tot 17.30u. Zaterdag : 9.00u tot 16:00u.
Of neem direct contact op.

Jouw instrument weer in origineel staat brengen

Kom gerust langs

Onze specialisten staan voor je klaar om je blaasinstrument weer (beter) als nieuw te laten klinken. Roger Wiggers: ‘De muzikanten komen hier voor kwaliteit. We geven eerlijk en duidelijk advies en zorgen voor een hoogwaardige reparatie. Het team heeft een scherp oog voor detail en een diepgaande kennis van blaasinstrumenten. Kom gerust langs in ons unieke atelier waar wij en onze klanten trots op zijn!’
Snel navigeren

Vakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van dinsdag 6 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Zijn er vragen of wil je alvast een reparatie aanmelden. Neem dan contact met ons op!