Wiggers Muziekinstrumenten logo

Sousafoon

Blaasinstrumenten
Roger Wiggers,
De sousafoon, een krachtig en uniek blaasinstrument, staat bekend om zijn diepe en resonerende klank, waardoor het een onmisbaar onderdeel is van vele muziekstijlen en ensembles. Bij Wiggers Muziekinstrumenten begrijpen we de passie en toewijding die gepaard gaan met het bespelen van een sousafoon. Als gerenommeerd atelier voor blaasinstrumenten zijn we trots op ons vakmanschap en onze expertise op het gebied van sousafoons. Of je nu een ervaren sousafonist bent of net begint, bij Wiggers vind je alles wat je nodig hebt om de sousafoon te kunnen en blijven spelen.

Een compleet aanbod voor sousafoon

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor sousafoon, waaronder:

Een compleet aanbod voor sousafoons:

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor sousafoons, waaronder:

Sousafoon kopen en uitproberen

Bezoek onze showroom in Borne en ervaar persoonlijk ons aanbod van sousafoons. We staan klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de juiste sousafoon die past bij jouw stijl en behoeften. Of je nu op zoek bent naar een beginnersmodel of een professionele sousafoon, tijdens een afspraak bespreken we de voor- en nadelen van verschillende modellen. Kom gerust langs of bekijk ons assortiment online in de webshop.

Reparatie, revisie en onderhoud van mijn sousafoon

Onze ervaren technici zijn gespecialiseerd in het repareren, reviseren en onderhouden van sousafoons. Of het nu gaat om kleine aanpassingen of uitgebreide reparaties, wij zorgen ervoor dat je sousafoon in optimale staat blijft verkeren. We begrijpen hoe belangrijk je instrument voor je is en behandelen elke sousafoon met de grootste zorg en aandacht.

Veelvoorkomende problemen bij sousafoons

Als sousafonist kun je te maken krijgen met verschillende problemen, zoals lekkende ventielen, beschadigde leadpipes en gebroken buizen door intensief gebruik. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren en eventuele problemen snel aan te pakken voor een optimale klank en speelbaarheid.

schone-mondstukbuis
Grondige reiniging
ventiel-richten
Ventielafwijkingen aanpakken
stempomp-bocht-kapot
Uitdeuken en polijsten
Meer problemen laden…

Waarom wij gek zijn op de sousafoon

De sousafoon heeft een karakteristieke diepe klank

Met zijn grote beker en lange buizen produceert de sousafoon een indrukwekkend geluid dat de basis vormt van vele ensembles.

De sousafoon heeft een rijke muzikale traditie

Een van de meest iconische toepassingen van de sousafoon is tijdens optochten en parades. Wereldwijd heeft de sousafoon een prominente rol in verschillende muziektradities en culturen, en wordt hij vaak gebruikt bij festiviteiten, ceremonies en optochten.

Beroemde sousafoonspelers

Enkele beroemde sousafoonspelers zijn Bill Barber, Jim Self, Howard Johnson en Harvey Phillips. Ze hebben allemaal bijgedragen aan de populariteit en het begrip van de sousafoon als solo- en ensemble-instrument.

Kijk in de webshop voor ons aanbod aan sousafoons.

Bij Wiggers zijn we gespecialiseerd in het onderhoud en de reparatie van sousafoons. Onze ervaren technici kunnen je sousafoon grondig inspecteren, eventuele problemen diagnosticeren en de nodige onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uitvoeren om ervoor te zorgen dat je instrument weer in optimale staat verkeert. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken voor een onderhoudsbeurt.

Veelvoorkomende problemen bij sousafoons zijn onder meer lekkende kleppen, problemen met de ventielen en beschadigingen aan de beker of de buizen. Onze ervaren technici hebben de expertise om deze problemen snel en efficiënt op te lossen. Of het nu gaat om het vervangen van versleten onderdelen, het afstellen van kleppen of het repareren van beschadigde delen, wij staan klaar om je sousafoon weer optimaal te laten klinken.

Bij Wiggers bieden we de mogelijkheid om je oude sousafoon in te ruilen bij aankoop van een nieuwe. Breng je oude instrument mee naar onze showroom en ons team zal een eerlijke waardebepaling doen, zodat je kunt profiteren van korting op je nieuwe aankoop. Dit is een handige optie als je wilt upgraden naar een beter instrument.

Absoluut! Ons deskundige team staat klaar om je te adviseren bij de aankoop van een nieuwe sousafoon. We kunnen je helpen bij het kiezen van het juiste model en merk dat past bij je speelniveau, budget en muzikale voorkeuren. We hebben een breed assortiment sousafoons in onze showroom en kunnen je ook online van advies voorzien.

Om je sousafoon in topconditie te houden, is regelmatig onderhoud essentieel. Maak na het spelen altijd de binnen- en buitenkant van je sousafoon schoon met een zachte doek en een speciale koperpoets. Controleer regelmatig de staat van de ventielen, kleppen en andere onderdelen en laat je sousafoon minstens één keer per jaar nakijken door een professionele technicus voor een grondige reiniging, aanpassingen en eventuele reparaties.

Heb je een een andere vraag? Kom gerust langs, we beantwoorden ze graag in ons atelier en showroom in Borne. Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag : 9.00u tot 17.30u. Zaterdag : 9.00u tot 16:00u.
Of neem direct contact op.

Jouw instrument weer in origineel staat brengen

Kom gerust langs

Onze specialisten staan voor je klaar om je blaasinstrument weer (beter) als nieuw te laten klinken. Roger Wiggers: ‘De muzikanten komen hier voor kwaliteit. We geven eerlijk en duidelijk advies en zorgen voor een hoogwaardige reparatie. Het team heeft een scherp oog voor detail en een diepgaande kennis van blaasinstrumenten. Kom gerust langs in ons unieke atelier waar wij en onze klanten trots op zijn!’
Snel navigeren

Vakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van dinsdag 6 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Zijn er vragen of wil je alvast een reparatie aanmelden. Neem dan contact met ons op!