Wiggers Muziekinstrumenten logo

Tuba

Blaasinstrumenten
Roger Wiggers,
De tuba is het grootste en laagst klinkende instrument binnen de koperblazersfamilie. Het produceert de laagste tonen en draagt bij aan de krachtige bassectie van een ensemble. Met zijn imposante grootte en kenmerkende vorm is de tuba een opvallend instrument dat vaak het middelpunt vormt van de koperblazerssectie. Bij Wiggers Muziekinstrumenten begrijpen we de passie en toewijding die gepaard gaan met het bespelen van een tuba. Als gerenommeerd atelier voor blaasinstrumenten zijn we trots op ons vakmanschap en onze expertise op het gebied van tuba's. Of je nu een ervaren tubaïst bent of net begint, bij Wiggers vind je alles wat je nodig hebt om de tuba te kunnen en blijven spelen.

Een compleet aanbod voor tuba

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor tuba, waaronder:

Een compleet aanbod voor tuba’s

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor tuba’s, waaronder:

Tuba kopen en uitproberen

Bezoek onze showroom in Borne en ervaar persoonlijk ons aanbod van tuba’s. We staan klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de juiste tuba die past bij jouw stijl en behoeften. Of je nu op zoek bent naar een tuba voor beginners of een professioneel model, tijdens een afspraak bespreken we de voor- en nadelen van verschillende tuba’s en kun je zelf de klankkwaliteit uitproberen. Let op de ergonomie van de tuba, zoals de positie van de ventielen en het gewicht van het instrument, voor een comfortabele speelervaring. Kom gerust langs!

Als je liever online winkelt, bekijk dan ons assortiment in de webshop. Met gedetailleerde beschrijvingen en afbeeldingen kun je gemakkelijk de perfecte tuba vinden, waar je ook bent.

Reparatie, revisie en onderhoud van mijn tuba

Onze ervaren technici zijn gespecialiseerd in het repareren, reviseren en onderhouden van tuba’s. Of het nu gaat om kleine aanpassingen of uitgebreide reparaties, wij zorgen ervoor dat je tuba in optimale staat blijft verkeren. We begrijpen hoe belangrijk je instrument voor je is en behandelen elke tuba met de grootste zorg en aandacht.

Veelvoorkomende problemen bij tuba’s

Als tubaïst kun je te maken krijgen met verschillende problemen, zoals lekkende ventielen, versleten dempers en gebroken onderdelen door intensief gebruik. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren en eventuele problemen snel aan te pakken voor een optimale klank en speelbaarheid.

schone-mondstukbuis
Grondige reiniging
ventiel-richten
Ventielafwijkingen aanpakken
stempomp-bocht-kapot
Uitdeuken en polijsten
Meer problemen laden…

Hoe Wiggers Muziekinstrumenten met tuba’s werkt

Bij Wiggers zetten we ons in voor kwaliteit in elke fase van ons werk. Gedreven door onze liefde voor muziek streven we ernaar om elke klant de beste service te bieden, of het nu gaat om de aankoop van een tuba, reparatie of simpelweg advies. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken in ons atelier. We staan voor je klaar om je te helpen en ervoor te zorgen dat je tuba zijn prachtige klank en speelbaarheid behoudt.

Waarom wij gek zijn op de tuba:

De tuba heeft een krachtige klank

Met zijn diepe en sonore klank draagt de tuba bij aan de krachtige en imposante klank van koperblazersensembles en orkesten. Het is een instrument dat zowel melodieën kan dragen als een stevige baslijn kan neerzetten.

De tuba heeft een rijke geschiedenis

De tuba heeft een lange en rijke geschiedenis en heeft zich ontwikkeld tot het iconische instrument dat het vandaag de dag is. Het wordt vaak beschouwd als een van de belangrijkste instrumenten binnen een koperblazerssectie.

Tuba-ensemblerecords

Er zijn wereldrecords voor het grootste tuba-ensemble ter wereld. Dit zijn bijeenkomsten waar honderden tubaïsten samenkomen om samen te spelen en records te breken.

Humoristisch karakter

Vanwege zijn grootte en diepe geluid heeft de tuba vaak een humoristische rol in muziek en popcultuur, waar het wordt gebruikt voor komische effecten en grappige situaties.

Kijk in de webshop voor ons aanbod aan tuba’s.

Bij Wiggers Muziekinstrumenten zijn we gespecialiseerd in het onderhouden en repareren van tuba’s. Onze ervaren technici kunnen je tuba grondig inspecteren, eventuele problemen diagnosticeren en de nodige onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uitvoeren om ervoor te zorgen dat je instrument weer in optimale staat verkeert. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken voor een onderhoudsbeurt.

Veelvoorkomende problemen bij tuba’s zijn onder meer lekkende ventielen, beschadigde toongaten, kleppen die vastzitten en problemen met de afdichting. Onze ervaren technici hebben de expertise om deze problemen snel en efficiënt op te lossen. Of het nu gaat om het vervangen van versleten onderdelen, het afstellen van kleppen of het repareren van beschadigde onderdelen, wij staan klaar om je tuba weer optimaal te laten klinken.

Bij Wiggers bieden we de mogelijkheid om je oude tuba in te ruilen bij aankoop van een nieuwe. Breng je oude instrument mee naar onze showroom en ons team zal een eerlijke waardebepaling doen, zodat je kunt profiteren van korting op je nieuwe aankoop. Dit is een handige optie als je wilt upgraden naar een beter instrument.

Absoluut! Ons deskundige team staat klaar om je te adviseren bij de aankoop van een nieuwe tuba. We kunnen je helpen bij het kiezen van het juiste model en merk dat past bij je speelniveau, budget en muzikale voorkeuren. We hebben een breed assortiment tuba’s in onze showroom en kunnen je ook online van advies voorzien.

Om je tuba in topconditie te houden, is regelmatig onderhoud essentieel. Maak na het spelen altijd de binnen- en buitenkant van je tuba schoon met een zachte doek en een speciale koperreiniger. Bewaar je tuba op een droge en stabiele plaats, weg van extreme temperaturen en vochtigheid. Laat je tuba minstens één keer per jaar nakijken door een professionele technicus voor een grondige reiniging, aanpassingen en eventuele reparaties.

Heb je een een andere vraag? Kom gerust langs, we beantwoorden ze graag in ons atelier en showroom in Borne. Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag : 9.00u tot 17.30u. Zaterdag : 9.00u tot 16:00u.
Of neem direct contact op.

Jouw instrument weer in origineel staat brengen

Kom gerust langs

Onze specialisten staan voor je klaar om je blaasinstrument weer (beter) als nieuw te laten klinken. Roger Wiggers: ‘De muzikanten komen hier voor kwaliteit. We geven eerlijk en duidelijk advies en zorgen voor een hoogwaardige reparatie. Het team heeft een scherp oog voor detail en een diepgaande kennis van blaasinstrumenten. Kom gerust langs in ons unieke atelier waar wij en onze klanten trots op zijn!’
Snel navigeren

Vakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van dinsdag 6 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Zijn er vragen of wil je alvast een reparatie aanmelden. Neem dan contact met ons op!