Wiggers Muziekinstrumenten logo

Bastrombone

Blaasinstrumenten
Roger Wiggers,
De bastrombone is over het algemeen groter van formaat dan de standaard trombone. Dit resulteert in een lager bereik en een diepere klank voor de bastrombone. Bij Wiggers Muziekinstrumenten begrijpen we de passie en toewijding die gepaard gaan met het bespelen van een trombone. Als gerenommeerd atelier voor blaasinstrumenten zijn we trots op ons vakmanschap en onze expertise op het gebied van trombones. Of je nu een ervaren trombonist bent of net begint, bij Wiggers vind je alles wat je nodig hebt om de trombone te kunnen bespelen en onderhouden.

Een compleet aanbod voor bastrombone

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor bastrombone, waaronder:

Een compleet aanbod voor trombones

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we een uitgebreid scala aan diensten voor trombones, waaronder:

Bas-trombone kopen en uitproberen

Bezoek onze showroom in Borne en ervaar persoonlijk ons aanbod van trombones. We staan klaar om je te begeleiden bij het kiezen van de juiste trombone die past bij jouw stijl en behoeften. Of je nu op zoek bent naar een tenor-, bas- of alttrombone, ons deskundige team helpt je graag bij het vinden van het perfecte instrument. Tijdens een afspraak bespreken we de voor- en nadelen van verschillende trombones en kun je zelf de klankkwaliteit ervaren. Let op de ergonomie van de trombone, zoals de positie van de schuif en het gewicht van het instrument, voor een comfortabele speelervaring.

Als je liever online winkelt, bekijk dan ons assortiment in de webshop. Met gedetailleerde beschrijvingen en afbeeldingen kun je gemakkelijk de perfecte trombone vinden, waar je ook bent.

Reparatie, revisie en onderhoud van mijn trombone

Onze ervaren technici zijn gespecialiseerd in het repareren, reviseren en onderhouden van trombones. Of het nu gaat om kleine aanpassingen of uitgebreide reparaties, wij zorgen ervoor dat je trombone in optimale staat blijft verkeren. We begrijpen hoe belangrijk je instrument voor je is en behandelen elke trombone met de grootste zorg en aandacht.

Veelvoorkomende problemen bij bas-trombones

Als trombonist kun je te maken krijgen met verschillende problemen, zoals lekkende schuiven, versleten ventielen en beschadigde bekergedeeltes door intensief gebruik. Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te voeren en eventuele problemen snel aan te pakken voor een optimale klank en speelbaarheid.

schone-mondstukbuis
Grondige reiniging
stempomp-bocht-kapot
Uitdeuken en polijsten
onderdelen-draaien
Maatwerk, instrument als nieuw
Meer problemen laden…

Hoe Wiggers Muziekinstrumenten met trombones werkt

Bij Wiggers zetten we ons in voor kwaliteit in elke fase van ons werk. Gedreven door onze liefde voor muziek streven we ernaar om elke klant de beste service te bieden, of het nu gaat om de aankoop van een trombone, reparatie of simpelweg advies. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een afspraak te maken in ons atelier. We staan voor je klaar om je te helpen en ervoor te zorgen dat je trombone zijn prachtige klank en speelbaarheid behoudt.

Waarom wij gek zijn op de bas-trombone:

De bastrombone is zeldzaam en gewaardeerd

Vanwege zijn specifieke toonhoogte en grootte wordt de bastrombone minder vaak aangetroffen dan de standaard trombone. Hierdoor worden bastrombonisten vaak gewaardeerd en gezocht in professionele ensembles.

De krachtige en expressieve klank van de trombone

Hoewel de bastrombone vaak wordt geassocieerd met baslijnen en ondersteunende partijen, zijn er ook stukken geschreven die de virtuositeit van dit instrument benadrukken. Getalenteerde bastrombonisten kunnen complexe en expressieve melodieën spelen die het volle bereik van het instrument benutten.

De traditie en geschiedenis van de trombone

De trombone heeft een lange en rijke geschiedenis die teruggaat tot de renaissanceperiode. Als lid van de koperblazersfamilie heeft de trombone een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van de westerse muziek en blijft het een essentieel onderdeel van hedendaagse ensembles en orkesten.

Kijk in de webshop voor ons aanbod aan bastrombones.

Bij Wiggers Muziekinstrumenten bieden we uitgebreide onderhouds- en reparatiediensten voor trombones. Onze ervaren technici kunnen je trombone grondig inspecteren, eventuele problemen diagnosticeren en de nodige onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uitvoeren om ervoor te zorgen dat je instrument weer in optimale staat verkeert. Neem gerust contact met ons op om een afspraak te maken voor een onderhoudsbeurt.

Veelvoorkomende problemen bij trombones zijn onder meer lekkende schuiven, vastzittende ventielen, slecht sluitende waterkleppen en beschadigde bekerdelen. Onze ervaren technici hebben de expertise om deze problemen snel en efficiënt op te lossen. Of het nu gaat om het repareren van schuifmechanismen, het vervangen van versleten onderdelen of het oplossen van andere technische problemen, wij staan klaar om je trombone weer optimaal te laten klinken.

Ja, bij Wiggers bieden we de mogelijkheid om je oude trombone in te ruilen bij aankoop van een nieuwe. Breng je oude instrument mee naar onze showroom en ons team zal een eerlijke waardebepaling doen, zodat je kunt profiteren van korting op je nieuwe aankoop. Dit is een handige optie als je wilt upgraden naar een beter instrument.

Absoluut! Ons deskundige team staat klaar om je te adviseren bij de aankoop van een nieuwe trombone. We kunnen je helpen bij het kiezen van het juiste model en merk dat past bij je speelniveau, budget en muzikale voorkeuren. We hebben een breed assortiment trombones in onze showroom en kunnen je ook online van advies voorzien.

Om je trombone in topconditie te houden, is regelmatig onderhoud essentieel. Maak na het spelen altijd de binnen- en buitenkant van je trombone schoon met een zachte doek en een speciale reiniger voor messing instrumenten. Reinig de schuiven regelmatig en smeer ze indien nodig met een geschikt smeermiddel. Bewaar je trombone op een droge en stabiele plaats, weg van extreme temperaturen en vochtigheid. Laat je trombone minstens één keer per jaar nakijken door een professionele technicus voor een grondige reiniging, aanpassingen en eventuele reparaties.

Heb je een een andere vraag? Kom gerust langs, we beantwoorden ze graag in ons atelier en showroom in Borne. Openingstijden: Dinsdag t/m vrijdag : 9.00u tot 17.30u. Zaterdag : 9.00u tot 16:00u.
Of neem direct contact op.

Jouw instrument weer in origineel staat brengen

Kom gerust langs

Onze specialisten staan voor je klaar om je blaasinstrument weer (beter) als nieuw te laten klinken. Roger Wiggers: ‘De muzikanten komen hier voor kwaliteit. We geven eerlijk en duidelijk advies en zorgen voor een hoogwaardige reparatie. Het team heeft een scherp oog voor detail en een diepgaande kennis van blaasinstrumenten. Kom gerust langs in ons unieke atelier waar wij en onze klanten trots op zijn!’
Snel navigeren

Vakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van dinsdag 6 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Zijn er vragen of wil je alvast een reparatie aanmelden. Neem dan contact met ons op!