Wiggers Muziekinstrumenten logo

Sousafoon

De sousafoon, een krachtig en uniek blaasinstrument, staat bekend om zijn diepe en resonerende klank, waardoor het een onmisbaar onderdeel is van vele muziekstijlen en ensembles. Bij Wiggers Muziekinstrumenten begrijpen we de passie en toewijding die gepaard gaan met het bespelen van een sousafoon. Als gerenommeerd atelier voor blaasinstrumenten zijn we trots op ons vakmanschap en onze expertise op het gebied van sousafoons. Of je nu een ervaren sousafonist bent of net begint, bij Wiggers vind je alles wat je nodig hebt om de sousafoon te kunnen en blijven spelen.

Tuba

De tuba is het grootste en laagst klinkende instrument binnen de koperblazersfamilie. Het produceert de laagste tonen en draagt bij aan de krachtige bassectie van een ensemble. Met zijn imposante grootte en kenmerkende vorm is de tuba een opvallend instrument dat vaak het middelpunt vormt van de koperblazerssectie. Bij Wiggers Muziekinstrumenten begrijpen we de passie en toewijding die gepaard gaan met het bespelen van een tuba. Als gerenommeerd atelier voor blaasinstrumenten zijn we trots op ons vakmanschap en onze expertise op het gebied van tuba’s. Of je nu een ervaren tubaïst bent of net begint, bij Wiggers vind je alles wat je nodig hebt om de tuba te kunnen en blijven spelen.

Bastrombone

De bastrombone is over het algemeen groter van formaat dan de standaard trombone. Dit resulteert in een lager bereik en een diepere klank voor de bastrombone. Bij Wiggers Muziekinstrumenten begrijpen we de passie en toewijding die gepaard gaan met het bespelen van een trombone. Als gerenommeerd atelier voor blaasinstrumenten zijn we trots op ons vakmanschap en onze expertise op het gebied van trombones. Of je nu een ervaren trombonist bent of net begint, bij Wiggers vind je alles wat je nodig hebt om de trombone te kunnen bespelen en onderhouden.

Trombone

De trombone, een veelzijdig en krachtig blaasinstrument, staat bekend om zijn unieke schuifmechanisme waarmee spelers de toonhoogte kunnen veranderen. Bij Wiggers Muziekinstrumenten begrijpen we de passie en toewijding die gepaard gaan met het bespelen van een trombone. Als gerenommeerd atelier voor blaasinstrumenten zijn we trots op ons vakmanschap en onze expertise op het gebied van trombones. Of je nu een ervaren trombonist bent of net begint, bij Wiggers vind je alles wat je nodig hebt om de trombone te kunnen bespelen en onderhouden.

Euphonium

De euphonium, ook wel bekend als de tenor tuba, is een koperen blaasinstrument met een conische boring en drie of vier ventielen. In vergelijking met andere koperen blaasinstrumenten heeft de euphonium een warme, rijke klank en een breed bereik. Bij Wiggers begrijpen we de passie en toewijding die gepaard gaan met het bespelen van de euphonium. Als gerenommeerd atelier voor blaasinstrumenten zijn we trots op ons vakmanschap en onze expertise op het gebied van euphoniums. Of je nu een ervaren euphoniumspeler bent of net begint, bij Wiggers vind je alles wat je nodig hebt om de euphonium te kunnen en blijven bespelen.

Bariton

De bariton, met zijn conische boring en drie ventielen, biedt een unieke klank die zowel krachtig als warm is, waardoor het een onmisbaar instrument is in diverse muziekgenres. Bij Wiggers begrijpen we de passie en toewijding die gepaard gaan met het bespelen van de bariton. Als gerenommeerd atelier voor blaasinstrumenten zijn we trots op ons vakmanschap en onze expertise op het gebied van baritons. Of je nu een ervaren baritonspeler bent of net begint, bij Wiggers vind je alles wat je nodig hebt om de bariton te kunnen en blijven bespelen.

Hoorn

De hoorn, ook wel bekend als de jachthoorn, heeft een warme en sonore klank. Dit koperen blaasinstrument heeft een karakteristieke conische vorm en uitlopend mondstuk. Het bespelen van de hoorn vereist een goede ademtechniek, embouchure en controle over de hand in de klankbeker om de toonhoogte te kunnen variëren. Het is een uitdagend instrument dat veel vaardigheid en toewijding vereist om te beheersen. Bij Wiggers begrijpen we die toewijding. Als gerenommeerd atelier voor blaasinstrumenten zijn we trots op ons vakmanschap en onze expertise op het gebied van hoorns. Of je nu een ervaren hoornist bent of net begint, bij Wiggers vind je alles wat je nodig hebt om hoorn te kunnen en blijven spelen.

Althoorn

De althoorn heeft een bredere, conische buis en een groter mondstuk in vergelijking met de hoorn. De althoorn heeft meestal een rechte of iets gebogen vorm en is groter dan de hoorn. Het is een uitdagend instrument dat veel vaardigheid en toewijding vereist om te beheersen. Bij Wiggers begrijpen we die toewijding. Als gerenommeerd atelier voor blaasinstrumenten zijn we trots op ons vakmanschap en onze expertise op het gebied van hoorns. Of je nu een ervaren hoornist bent of net begint, bij Wiggers vind je alles wat je nodig hebt om hoorn te kunnen en blijven spelen.

Bugel

De bugel, met zijn conische boring en warme klank, staat bekend om zijn unieke geluid en veelzijdigheid in verschillende muziekgenres. De bugel is afgeleid van de posthoorn en werd oorspronkelijk gebruikt als signaalinstrument in militaire en jachtcontexten voordat het evolueerde tot een muziekinstrument. Bij Wiggers begrijpen we de passie en toewijding die gepaard gaan met het bespelen van een bugel. Als gerenommeerd atelier voor blaasinstrumenten zijn we trots op ons vakmanschap en onze expertise op het gebied van bugels. Of je nu een ervaren bugelspeler bent of net begint, bij Wiggers vind je alles wat je nodig hebt om de bugel te kunnen bespelen en onderhouden.

Trompet

De trompet, een populair blaasinstrument, wordt vaak gebruikt vanwege zijn heldere en scherpe klank. Het instrument is compact en heeft drie ventielen die de speler helpen om verschillende noten en toonhoogtes te produceren. Bij Wiggers begrijpen we de passie en toewijding die gepaard gaan met het bespelen van een trompet. Als gerenommeerd atelier voor blaasinstrumenten zijn we trots op ons vakmanschap en onze expertise op het gebied van trompetten. Of je nu een ervaren trompettist bent of net begint, bij Wiggers vind je alles wat je nodig hebt om de trompet te kunnen en blijven bespelen.

Snel navigeren

Vakantie

In verband met de zomervakantie zijn wij gesloten van dinsdag 6 augustus t/m zaterdag 24 augustus. Zijn er vragen of wil je alvast een reparatie aanmelden. Neem dan contact met ons op!